ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İlaçta haksız kazancın sorumlusu ilaç firmaları”

“İlaçta haksız kazancın sorumlusu ilaç firmaları”
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2020 / 12.39
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2020 / 12.39

Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Karakullukçu, bazı eczacılarla doktorların anlaşarak başkalarına ait sağlık karnelerine pahalı ilaç yazarak haksız kazanç elde etmesi olayının tasvip edilemeyeceğini söylerken, bu olumsuz gelişmelerden ilaç firmalarını sorumlu tuttu. Karakullukçu, eczacının, doktorun yazdığı ilacı vermekle yükümlü olduğunu ifade etti.

Karakullukçu, “Burada eczacının direkt suçlanması doğru değil. Doktor ilacı yazıyor eczacı da veriyor. Bunlar arasındaki art niyetli anlaşmalar elbette tasvip edilmez. Fakat burada ilk sorumlu hekimdir. Hekimi bu duruma kimler teşvik ediyor? İlaç firmaları. Ne yapıyorlar bunlar? ‘Benim şu ilacımı yaz, şu kadar prim gibisin Her menfaat teklif ederek bazı hekimleri etkiliyorlar. Bu durumda doktor ilacı yazıyor, talep olduğu için de eczacı o ilacı getiriyor. Bundan eczacı niçin direkt sorumlu tutuluyor ki? Elbette yanlışı kim yaparsa cezasını çekmeli. Bizim yanlış yapanları savunduğumuz yok ama bazı gerçeklerin de bilinmesi gerek dedi.

Resmi kurumların eczanelere yönelik denetimlerinde Eczacılar Odası’ndan bir temsilci de çağırılması gerektiğini belirten Karakullukçu, “Fakat buna hiç uyulmaz. Bizden de bir temsilci olsa denetimler hem daha şeffaf olur hem de bir yanlışlık "veya mağduriyet söz konusu olmaz. O nedenle bunun mutlaka yapılması gerek, resmi kurumlar böyle bir denetimde Oda’dan da mutlaka bir temsilci talep etmeli” şeklinde konuştu.

Öte yandan Nizip ve Oğuzeli ilçelerinde de benzer olaylar yaşandığını, ancak yapılan işlemlerin sonucunun bilinmediği kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *