ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İl radyosunun kaldırılması tepkiyle karşılandı 

İl radyosunun kaldırılması tepkiyle karşılandı 
YAYINLAMA: 17 Ağustos 2020 / 20.59
GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2020 / 20.59
Halep ve Kerkük’ten dinlenen Gaziantep radyosunun güçlendirilmesi dururken kaldırılması Arap radyolarının yeniden dinlenmesine yol açıyor

İlimizde hiçbir radyo yayını takip edilemiyor. Gaziantep il radyosunun kaldırılması şehrimizde halkın reaksiyonlarına neden oldu. Vatandaşlar radyonun güçlendirilmesi yoluna gidilmesi dururken, kaldırılmasını anlayamadıklarını dünyada en etkin propaganda ve tanıtma vasıtalarından biri olan radyoların susturulması yerine yenilerinin ve daha güçlülerin yayına sokulması gerektiğini söylediler.

Halep ve Kerkük'teki Türkler tarafından rahatlıkla dinlenirken son yıllarda makinaların eskimesi yüzünden şehirde dahi etkili olmadığını söylediler. Mehmet Ragıp adlı bir okurumuz: “Gaziantep radyosunu Halep’e gittiğimde oraya Türkiye'den gitmiş bulunan Ermenilerin büyük bir zevkle takip ettiklerini gördüm. Bana, eski günlerini hatırladıklarını ve Antep hasretini giderdiklerini söylediler” dedi.

Bir başka okurumuz da Suriye sınırındaki köylerin tamamının Türkmenlerden oluştuğunu, Suriye'de kalan Türklerin de Gaziantep il radyosunu dinleyerek teselli bulduklarını, yurt hasretini giderdiklerini söyledi.

İlimizde ve şehrimizde Türkiye radyolarını rahatlıkla takip etmek mümkün olmuyor. Hele geceleri Çukurova radyosu dahi dinlenemiyor. Gündüzleri de parazitli bir şekilde güçlükle takip ediliyor. Bu nedenledir ki Gaziantep radyosunun tamamen kaldırılması yerine güçlendirilmesi gerektiği bildiriliyor. Gaziantep radyosu susturulurken, yüz kilometre yakınımızdaki Malatya'ya yeni radyo istasyonu kurulmasına hiçbir anlam verilemiyor. TRT yetkililerinin durumu yeniden gözden geçirmesi isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *