ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İl başkan adayı mevcut zihniyetin adayı olmamalı

İl başkan adayı mevcut zihniyetin adayı olmamalı
YAYINLAMA: 10 Ekim 2022 / 19.36
GÜNCELLEME: 10 Ekim 2022 / 19.36
17 Ağustos’ta yapılacak il kongresi için belirsizlik sürerken, CHP’li muhtarı Ağcabay, parti yerel seçimleri taşacak il Başkanlığı parti içindeki mevcut zihniyetinin içinden çıkmaması gerektiğini söyledi.

Mevcut yönetimin parti genel seçimlerde yenilgiye uğradığını hatırlatan Ağcabay, il başkan adayları ve yönetimi mevcut zihniyetin içinden Çıkmamalı. Çünkü bunlar parti genel seçimlerde en ilgi uğrattı. Hangi pişkinlikle, hangi olgunlukla tekrar bunları içerisinden aday olur? İyi bir iş mi yapmışlar? Geçmişte yaptıklarıyla, partinin oy oranını aşağıya çektiler. İl başkan adayı partiyi kucaklayabilecek, birlik ve beraberliği sağlayabilecek Parti yerel iktidara taşıyabilecek biri olmalı diye konuştu.

İl başkanlığı seçimi çok önemli

İlçe seçimlerinin ardından mevcut yönetimin hiçbir performans göstermediğini belirten Ağcabay, “Oy aldığı insanlara teşekkür etme ihtiyacı dahi duymadılar. Bu nasıl bir zihniyet, anlamak mümkün değil. İl başkan adaylarının geri durmasının temel nedeni de burada yatıyor. CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerden başarıyla çıkabilmesi için dokuz ilçenin destekleyebilecek buradan çıkmalı. 9 ilçe temsilcilerinden oluşan konsensüs oluşmalı ve seçim bu çevrede gerçekleşmeli. Aday partinin adayı olmalı. Aksi taktirde bu partiye zarar veriyor. Mevcutlar bir seçim kaybetmiştir. Bu kişilerin pişkinlikle gelip tekrar aday olduk deme şansları olmamalı diye düşünüyorum. Mevcut il başkanı genel seçimlerde kaybetmişse, yerel yönetim seçimlerinde tekrar ben il başkanı olayım, seçime götüreyim anlayış yanlıştır. Bunlar denenmiştir, geçmişte yeterli performansı gösteremediler. İyi başkanlığı seçimi çok önemlidir. Şahinbey ilçe ve il delegelerine baktığımızda rahatsız edici şeylerle karşılaşıyoruz. Bir mahalleden değil, bir aileden baba ve oğulların delege olduğunu görüyoruz. Bu da partiyi büyütmez, küçültür. Partimize öncelikle yerele sonra da ilk genel seçimlerde iktidara taşıyabilecek kadroların tabanı ile barışık olması gerekir diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *