ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İktidar ortaklarının en büyük kabusu iktidardan düşmek

İktidar ortaklarının en büyük kabusu iktidardan düşmek
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.18
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.18

Yaklaşık 1.5 yıla aşkın bir süredir görevde bulunan hükümetin kendisinden bekleneni veremediğini söyleyen DYP İl Genel Meclisi Üyesi Salih Çelik, “Hükümet zamanında gerekli tedbirleri almadığı için bugün ekonomik ve siyasi kriz yaşanıyor. Çünkü bunların iyileştirilmesine, eksiklerin giderilmesine ve daha demokratik yasaların çıkmasına yönelik olarak hükümet hiçbir şey yapmıyor. Ekonomik krize çok hazırlıksız yakalandılar. Olaylara acemice yaklaşımları halkı yoksullaştırdı” dedi.

Yaklaşık 1.5 yıla aşkın bir süredir görevde bulunan hükümetin geçen süre içerisinde bekleneni veremediğini söyleyen DYP İl Genel Meclisi Üyesi Salih Çelik, “Hükümet zamanında gerekli tedbirleri almadığı için bugün ekonomik ve siyasi kriz yaşanıyor. Çünkü bunların iyileştirilmesine, eksiklerin giderilmesine ve daha demokratik yasaların çıkmasına yönelik olarak hükümet hiçbir şey yapmıyor. Ekonomik krize çok hazırlıksız yakalandılar. Olaylara acemice yaklaşımları halkı yoksullaştırdı ’ “dedi.

DYP iktidar olduğunda da iki kriz atlatıldığını, fakat olaylara hazırlık olunduğundan deneyimli kadrolarla gerekli önlemler alınarak halka sıkıntı çektirilmediğini belirten Salih Çelik şunları söyledi: Ama bu gün öyle değil. Halk 8 aydan bu yana perişan, yüzde 50 fakirleşti. Halen yarının ne olacağı belli değil. Piyasalar kilitli, iş yapan yok. Çark dönmüyor, hükümetin uygulamada yaptığı hiçbir şey yok her şeyi lafla geçiştiriyor ve ülkeyi tam bir çıkmazın içerisine sürüklüyorlar. Krizin düzelmesine yönelik bir umut ışığı yok. Ülke böylesine kötü bir durumdayken koalisyon ortakları çıkıp uyumdan bahsediyor. Böyle pişkinlik olamaz. Siz neyin uyumundan bahsediyorsunuz? Halkı yoksullaştırmanın uyumu mu bu yoksa?” şeklinde tepki gösterdi.

DYP’li Çelik, koalisyon ortaklarının en büyük kabusunun iktidardan düşmek olduğunu, bu nedenle de böyle bir durumda erken seçime gitmeyi tasvip etmediklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *