ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İktidar ortakları barajı aşamama korkusunda 

İktidar ortakları barajı aşamama korkusunda 
YAYINLAMA: 04 Şubat 2021 / 13.28
GÜNCELLEME: 04 Şubat 2021 / 13.28
Türkiye’nin şu anda Başbakansız yönetildiğini, iktidar partilerinin barajı aşamama korkusuyla erken seçime gidemediklerini söyleyen Öz İplik İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Kaplan, Türkiye’nin tarihinin en kötü yönetim sürecini yaşadığını ifade etti.

Türkiye’nin, tarihinin en kötü dönemini yaşadığına dikkat çeken Kaplan, “Birçok işyerinin kapanması bu hükümet döneminde oldu, işsizlik, vurgun, soygun, zorla yol kesip para alma bu hükümet zamanında daha çok yaşanmaya başlandı. Daha önce asgari ücrete sefalet ücreti denirdi. Şimdi kölelik ücreti deniliyor. Hükümet bu kadar kötü yönetime rağmen ülkede bir boşluk olacağı ve ülkenin kaosa sürükleneceği iddiası ile bırakıp gitmiyor. Ülkede şu anda zaten hükümet yok” dedi.

Kaplan, şu anda bir seçim olsa, iktidarı oluşturan üç partinin de barajı aşamayacağını, bu durumu kendilerinin de bildiğini belirterek, “Türkiye’nin AB’ye girip girmemesi konusunda önümüzdeki günlerde toplantı yapılacak. İktidar partileri ülkenin AB’ye girmesinin yanında, enflasyonun da düşmesiyle oylarının artacağını düşünüyorlar, ama yanılıyorlar. Vatandaş artık bu hükümet ne yaparsa yapsın yürümeyeceğine inanmış.

Seçim olduğu taktirde iktidarı oluşturan milletvekillerinin çoğu seçilemez. Bunu bildikleri için seçimden kaçıyorlar” diye konuştu. Ecevit'in Başbakanlıktan çekilmesi durumunda, iktidarı oluşturan partiler arasında başbakanlık kavgası başlayacağını ileri süren Hak-İş Başkanı Kaplan, “MHP, Başbakan Devlet Bahçeli olsun istiyor, ANAP’lılar Mesut Yılmaz’ın olmasını istiyor. Milletvekilleri de bir daha seçilemeyecekleri için hükümet böyle devam etsin diyor. Ecevit’in nefesi bize yeter diyorlar. Böyle hükümet olur mu?” dedi.

Hükümetin AB’ye girme konusunda da çok yanlış bir tutum sergilediğini söyleyen Kaplan şöyle konuştu: “Hükümet AB’ye girelim de nasıl olursa olsun diye birçok taviz veriyor. Bir yandan, AB şartlarının yerine getirildiği söyleniyor, diğer yandan AB’ye girmemiz için gerekli şartlar arasında yer alan iş güvencesi yasasını çıkarmıyor. Sermaye sahipleri buna karşı olduğu için yasayı çıkarmıyorlar. Ülkede birçok üniversite mezunu işsiz durumda. Artık ülkede okumanın da bir yararının olmadığı düşüncesi hakim. Kayıt dışı ekonomiyi besliyorlar. İşverenler işçilerin parasını ödeyemez oldu. Bu paraları bir yerden çıkarmak için kayıt dışı ekonomiye başvuruyor ve sigorta primlerini ödeyemiyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *