ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İkinci ürün yetiştirecek çiftçiye kolaylık sağlandı

İkinci ürün yetiştirecek çiftçiye kolaylık sağlandı
YAYINLAMA: 07 Ocak 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2021 / 13.20

Soya fasulyesi ve mısırı ikinci ürün olarak ekecek olan çiftçiye dönüm başına 1750 lira kredi verilecek. Geçen yıl ilk defa ilimizde ikinci ürün olarak ekilen soya fasulyesi üretiminde çiftçilerimiz başarı sağlamıştı. Özellikle Oğuzeli ve İslahiye ilçelerinde çiftçilerimizin yüzü ikinci ürünle gülmüştü. Sadece ürünün alınması ve bedelinin ödenmesi konusunda çiftçilerimiz güçlüklerle karşılaşmıştı. Bu açıdan da konuyu ele alan ilgililer sorunun çözümü için gerekli önlemlerin alınacağını bildirmişilerdi.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre ilimizi de içine alan Güney - Doğu Anadolu bölgesinde bu yıl ikinci ürün olarak ekilecek olan soya fasulyesi ve mısır için dönüm başına 1750 lira kredi verilecek. Çiftçilere verilecek olan krediler ürün alındıktan sonra tekrar istenecek.

Soya fasulyesi ve mısırın ikinci ürün olarak ekilmesi için geçen yıl ilimizde çiftçiler zaman zaman toplanarak eğitici çalışmalar yapıldı. Çiftçilerin ekim sırasında ve sonrasında karşılaştıkları güçlükler tarım uzmanları tarafından çiftçilere açıklanarak giderildi. Çiftçilerin ikinci ürün almakta karşılaştıkları en önemli sorun ekili tarlaların zamanında sulanması, zararlı haşerelere karşı ilaçlanmasıdır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *