ANASAYFA arrow right Ekonomi

İkinci elde fiyatlar sıfırı geçti

İkinci elde fiyatlar sıfırı geçti
YAYINLAMA: 19 Temmuz 2020 / 19.00
GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2020 / 19.00
İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, “Sıfıra yakın arabalar sıfırdan pahalı. Sıfır fiyatının belki de 5-10 bin TL üstüne satılabiliyor” dedi.

İkinci el araç piyasasında fiyatlarda yükseliş normalleşme süreci ve kredi faizlerini düşmesi ile de durmadı. Otomobil fabrikalarının uzun süre banttan yeni araç indirmemeleri nedeniyle bazı araçlarda ikinci el fiyatı sıfır fiyatını geçti.

İkinci el piyasasının yükseldiğini söyleyen İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, “Pandemi döneminde piyasalar allak bullak oldu. Aynı zamanda arabalar da allak bullak oldu. 50 bin TL'lik araçlar 70-80 bin TL oldu. 100 bin TL'lik arabalar 200 bin TL oldu. Bundan bir süre anlam çıkaramadık ama piyasa hala böyle devam diyor. Sıfır araba üretilmediğinden olaylar hala böyle hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu nereye kadar gider belirsizlik kendini koruyor. Sıfır araba üretildiğinde piyasalar biraz oturacaktır. İyi bir araba alayım dersen en ucuz araba 100 bin TL'nin üstünde” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *