ANASAYFA arrow right Ekonomi

İkinci el piyasası hareketlendi

İkinci el piyasası hareketlendi
YAYINLAMA: 30 Haziran 2020 / 22.40
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2020 / 22.40
Gaziantep Spotçular ve İkinci Elciler Dernek Başkanı Ali Çapku, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işlerde hareketlilik yaşandığını belirtirken, satışlardan memnun olduklarını söyledi. “Şu anda ciddi bir talep ve iş potansiyeli var” şeklinde konuştu.

Düğün sezonunun tam olarak açılmasını bekliyoruz

“Düğün sezonunun açılmasıyla sektörümüzde hareketlilik başladı” ifadelerini kullanan Çapku, ciddi bir talebin olduğunu kaydederken, “Şu anda düğün sezonunun tam olarak açılmasını bekliyoruz. İnsanlar ürünlerinin siparişini veriyor, düğün günü ürünlerini alacak. Yaz ayının gelmesiyle sadece klima satışlarında artış yaşanır, ama havaların serin olması nedeniyle bu sene klimaya talep fazla yok” diye açıklamada bulundu.

Vatandaşlarımızı çarşımıza davet ediyoruz

Vatandaşları spotçular çarşısına davet eden Başkan Çapku, “Çarşıda satılan ürünlerimiz piyasaya göre yüzde 30-50 arasında daha düşük. Mobilyadan tutunda küçük ev aletlerinden büyük elektronik ürünlere kadar tüm ürünleri ve her markayı bulabilmek mümkün. Dışarıdan alınan ürün ile bizden alınan ürün aynı, hiçbir fark yok. Ürünlerimizin tümü faturalıdır. İnsanlara, AVM’lerin siz ödemeyin çağrısında bulunuyoruz. Çarşımıza gelsinler, daha uygun ve ceplerine uygun ürünleri çarşımızda bulabilirler” ifadelerini kullandı.

Suriyeliler, sektörümüze ciddi anlamda büyük darbe vuruyor

Kayıt dışı ile mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Çapku, bu sorunun sektörün kanayan yarası haline geldiği tespitinde bulunuyor. “Kayıt dışı konusunda çok şikayetçiyiz. Özellikle Suriyeliler, sektörümüze ciddi anlamda büyük darbe vuruyorlar. Bundan sadece biz değil, ülke ekonomisi de büyük zarar görmektedir. Çünkü bu kişilerin, maliye kaydı yok, vergileri yok, dükkan kiraları yok, SGK ödemeleri yok. Eskiden Karataş’ta ki Uğurlu Çarşı’nın olduğu bölgede yoğunluktalardı, fakat şimdi kentin her yerine yayılmış durumdalar. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlara dilekçelerimizi verdik, atılacak adımları bekliyoruz” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *