ANASAYFA arrow right Teknoloji

İkinci el otomobilde “talep patlamasına”

İkinci el otomobilde “talep patlamasına”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
-Döviz kurlarındaki tırmanışa bağlı olarak kendilerine pazar yaratma arayışına giren

-Döviz kurlarındaki tırmanışa bağlı olarak kendilerine pazar yaratma arayışına giren ikinci el otomobilciler, “2. El Otomobil Satış Günleri”nde talep patlamasına neden oldular. CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek organizasyonda, Mercedes’ten BMW’ye kadar akla gelebilecek pek çok otomobil markası alıcısını bekliyor.
CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek organizasyonda, Mercedes’ten BMW’ye kadar akla gelebilecek pek çok otomobil markası alıcısını bekleyecek. Fuar alanında ziyaretçilerin ihtiyacı olabilecek bankacılık ve noter işleri de çözülecek. Ziyaretçi alacağı otomobil için krediye ihtiyaç duyarsa alanda hazır bulunan banka yetkililerinden kredi temin edebilecek. Yine alanda hazır bulunan noterden de alım-satım işlemlerini tamamlayabilecek.

CNR Holding’den yapılan açıklamada, “Döviz kurlarındaki yükselişin ikinci el otomobil piyasasını harekete geçirdiği, sektörden gelen talepler doğrultusunda 11 Eylül’de başlayacak 2. El Otomobil Satış Günleri’nde metrekarelerin büyüdüğü ve ziyaretçi hedeflerinin yükseltildiği” belirtildi.
Döviz kurlarındaki artışla beraber otomotiv firmalarının birinci el araçlara yaptığı zamlar, ikinci el araç piyasasına yaradı. Piyasada yaşanan hareketlenme CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek 2. El Otomobil Satış Günleri’ne olan talebi artırdı.
Konuyla ilgili CNR Holding’den yapılan açıklamada, “İkinci el otomobil sektöründen gelen yoğun talep doğrultusunda 2. El Otomobil Satış Günleri’ni düzenlemeye karar verdik. Amacımız sektörün ticaret potansiyelini artırmak. Organizasyonu sektörden gelen itici güç nedeni ile düzenliyoruz. Döviz kurlarındaki artış organizasyona olan ilgiyi daha da artırdı” denildi.

Açıklamada, son günlerde döviz kurlarındaki tırmanışın organizasyona olan talebi ciddi oranda arttırdığına dikkat çekildi.15 bin metrekare alanda yola çıkılan 2. El Otomobil Satış Günleri’nin metrekaresi 20 bine yükseltildi. Organizasyonda 10 bin olan ziyaretçi hedefi de 15 bine çıkarıldı.
Aralarında DRD Derindere, Intercity, Renault İnanlar, Borusan Manheim, Hyundai Erk’in de yer aldığı pek çok otomotiv firmaları BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen, Renault, Hyundai, Toyota, Fiat, Citroen, Alfa Romeo, Mazda, Peugeot, Suzuki, Ford, Honda, Ssangyong gibi otomobil markalarını görücüye çıkaracak.
Her kesimden otomobil tutkunlarının bütçesine hitap etmeyi amaçlayan 2. El Otomobil Satış Günleri’nde 10 bin ile 500 bin TL arasında değişen fiyatlara otomobiller satılacak. Kurban Bayramının da etkisiyle 2. El Otomobil Satış Günleri’nin sektörün yüzünü güldüreceği tahmin ediliyor.

CNR Holding, ziyaretçilerine keyifli alışveriş yaşatmak için kolları sıvadı. Otomobil almaya karar veren ziyaretçi ihtiyacı olabilecek bankacılık ve noter işlerini fuar alanında çözebilecek. Ziyaretçi alacağı otomobil için krediye ihtiyaç duyarsa alanda hazır bulunan banka yetkililerinden kredi temin edebilecek. Yine alanda hazır bulunan noterden de alım-satım işlemlerini tamamlayabilecek. CNR Holding, fuar kapsamında verilmesini sağladığı bu hizmetlerle ziyaretçilerini yorucu bürokratik işlemlerden uzaklaştırmayı hedefliyor.
11-20 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 2. El Otomobil Satış Günleri’nde ikinci el otonun yanında, motosiklet, ticari araçlar, karavan, oto aksesuarları, lastik, akü ve oto bakım şirketlerinin de yer alması hedefleniyor. (ANKA)


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *