ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İkinci el otomobil piyasası hareketlendi

İkinci el otomobil piyasası hareketlendi
YAYINLAMA: 05 Ağustos 2022 / 16.27
GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2022 / 16.27
Uzun süredir durgun seyreden ikinci el otomobil piyasasında hareketli günler başladı. Yener, “Yeni hükümetin piyasaya verdiği güven nedeniyle alış satışlarda canlanma başladı. İnsanlar yastık altındaki paraları çıkarıyor. İki yıldan bu yana durgun seyreden piyasa nedeniyle esnafın birçoğu kepenk kapattı. Birçoğu halen sıkıntılı. Esnafın çoğu vergi borcunu ödeyemez duruma geldi. Fiyatlar-yüksek olmasına rağmen az da olsa satış olmaya başladı” dedi.

Galerici Mehmet Yaprakçı ise, hükümetin Mali Milat’ı iptal edip vergilerin faizinin silinmesi ve ana borcun da taksite bağlanacağını açıklamasının esnafı umutlandırdığını belirtti. Yaprakçı, “Bayram sonrası ikinci el otomobil piyasasının eski günlerine döneceğine inanıyoruz. Hükümetin söylem ve eylemleri birbirine uyarsa, söylediklerini uygulamada yaparlarsa piyasalar çok hareketlenir" diye konuştu.  

yaklaşan bayram dolayısıyla canlanan ikinci el piyasası, otomobil sahiplerinin ve oto galericilerin yüzünü güldürüyor. Galerici Uğur Yener, ikinci el otomobil alış-satışlarının düne kadar çök durgun seyrettiğini ve satış olmadığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *