ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İki turluda bazı kesimler dışlanır

İki turluda bazı kesimler dışlanır
YAYINLAMA: 29 Aralık 2020 / 13.39
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2020 / 13.39
İki turlu seçim sisteminin toplumun önüne kurtuluş olarak sunulmak istendiğini belirten ÖDP Şehitkamil İlçe Başkanı Şahap Yılmaz, iki turlu seçim sistemiyle toplumun bazı kesimlerinin dışlanacağını ifade etti.

Yılmaz, Türkiye’deki seçim sisteminin demokratik olmadığı görüşünü savunurken, “Baraj sorunu nedeniyle bazı kesimler seslerini duyuramıyor. Bu adil bir sistem değil. Baraj sistemi asgariye indirilmeli. İki turlu seçim sistemi bizim fikrimize uygun değil. Tüm partilerin parlamentoda temsil edilmesini istiyoruz. Seçim sisteminin iki turlu olup olmaması önemli değil, baraj sistemiyle bazı kesimlerin önünün kesilmek istenmesi yanlış. İki turlu seçim sistemiyle toplumun bazı kesimleri dışlanacak” şeklinde konuştu.

İki turlu seçimin toplumun önüne bir kurtuluş olarak konmak istendiğini kaydeden Yılmaz, “Demokrasi standartları geriye çekilerek çözüm üretmek isteniyor. Belirli kesimlerin sesi kısılarak bu sorunlar aşılmaz. Uygulanması gereken seçim sistemi; iyi bir iradeyle, her türlü iradenin temsil edilebildiği, tüm kesimlerin söz sahibi olabileceği bir sistem olmalıdır. Ülkemizdeki şartlar da iki turlu seçim sistemine elverişli değil” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *