ANASAYFA arrow right Spor

İki takım üst tura çıkmayı garantiledi

YAYINLAMA: 12 Ekim 2022 / 13.47
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2022 / 13.47
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının 4. haftası, 8 maçla başladı. Milan, karşılaşmanın büyük bölümünü 10 kişi oynadığı mücadele İngiliz devi Chelsea'ye sahasında 2-0 mağlup oldu. İsrail temsilcisi Maccabi Haifa ise sahasında İtalyan Juventus'u 2-0 yenerek gecenin sürprizine imza attı. Real Madrid ve Manchester City, 10'ar puan toplayarak adını son 16'ya yazdırmayı başardı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunun 4. haftasında, E, F, G ve H gruplarında ikişer maç yapıldı. E grubunda Chelsea, deplasmanda Milan'ı 2-0 yenerek liderliğe yükseldi. D. Zagreb ile Salzburg ise 1-1 berabere kaldı.

F Grubu'nda Leipzig, deplasmanda Celtic'i mağlup ederek gruptaki ikinci galibiyetini aldı. Real Madrid de Ukraynalı rakibi Shaktar Donetsk ile 1-1 berabere kaldı. 10 puana sahip İspanyol ekibi gruptaki ilk puan kaybını yaşarken, son 16 turuna çıkmayı garantiledi.

G Grubu'nda lider Manchester City, deplasmanda Danimarka temsilcisi Kopenhag'a konuk oldu. Manchester City forması giyen Riyad Mahrez'in 25. dakikada penaltı atışından yararlanamadığı maçta, takım arkadaşı Sergi Gomez 30. dakikada kırmızı kart gördü. İki takımın skoru lehine çeviremediği mücadele 0-0 sona erdi. Pep Guardiola'nın öğrencileri, bu sezon ilk kez bir karşılaşmada gol atamadı. 10 puanla lider durumda bulunan Manchester City, son 16 turuna çıkmayı garantileyen bir başka takım oldu.

Grubun bir diğer maçında Alman ekip B. Dortmund da İspayol Sevilla ile 1-1 berabere kaldı. Grupta İngiliz ekibi 10 puanla liderliğini korurken Alman ekibi 7 puanla ikinci sırada

H Grubu'nda ise İsrail'in Maccabi Haifa takımı, sahasında ağırladığı İtalyan ekibi Juventus'u Omer Atzili'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Ev sahibi takım, Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra ilk galibiyetini elde ederken, Juventus son altı maçındaki dördüncü yenilgisini aldı.

PSG ile Benfica'nın karşılatığı grubun diğer karşılaşmasında 3 puanın sahibi bulunamadı. Mbappe'nin 39. dakikada penaltıdan attığı golle öne geçen Fransız kulüp üstünlüğünü 62. dakikaya kadar koruyabildi. Portekiz ekibi Benfica'da J. Mario da penaltıdan attığı golle beraberliği sağladı. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *