ANASAYFA arrow right Güncel

İki sosyal tesiste daha numune alımına başlandı

İki sosyal tesiste daha numune alımına başlandı
YAYINLAMA: 13 Aralık 2020 / 18.07
GÜNCELLEME: 13 Aralık 2020 / 18.40
Covid-19 Pandemisi döneminde filyasyon ekiplerince kullanılmak üzere Şahinbey ve Şehitkâmil Belediyeleri tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen sosyal tesislerden iki tanesinde numune alım noktaları kuruldu.

Kurulan test alım merkezlerinin yakınlarında bulunan Aile Hekimliklerine başvuru yapan ve yapılan muayene sonucunda test alınmasına karar verilen hastalar bu noktalara yönlendiriliyor. Test alım noktalarına gelen hastalar Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi yönetim sürecinde kullanılan HSYS ( Halk Sağlığı Yönetim Sistemine) kaydedildikten sonra COVID-19 PCR testleri alınıyor. Alınan bu testler kısa süre içerisinde, uygun taşıma yöntemi ile Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı Halk Sağlığı Laboratuvarına ulaştırılıyor.

Çalışılan numunenin pozitif çıkması durumunda aynı sosyal tesisler içinde hizmet veren filyasyon ekipleri daha kısa sürede temaslı tespiti yaparak yeni bulaşmaları önlemeye çalışıyor.

Bilindiği üzere Covid 19 virüsü dolaşımla birlikte yayılıyor. Numune alım noktalarının açılmasındaki temel amacın hastanelere test vermeye giden vatandaşların toplu taşımada oluşturabileceği bulaşmaların önüne geçebilmek ve hastanelerin yükünü azaltmak olduğu ifade edildi.

Şu an pilot olarak açılan noktaların; Şehitkâmil Merveşehir ve Şahinbey Kurbanbaba Sosyal Tesisleri olduğu açıklandı. İlerleyen dönemlerde bu noktalar çoğaltılarak Gaziantep genelinde hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *