ANASAYFA arrow right Eğitim

İki okul yaptıracaklar

İki okul yaptıracaklar
YAYINLAMA: 01 Aralık 2021 / 20.41
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2021 / 20.41
Vali Davut Gül tarafından başlatılan ve kısa sürede bütün şehrin sahip çıktığı, destek verdiği ‘100 Hayırsever 100 Eser’ kampanyası kapsamında Gaziantep basın camiasının başarılı kurumu Ay Medya Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay ve Başkan Yardımcısı Meral Ay 2 okul yaptıracak.

İbrahim Ay ve Meral Ay, Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte iki ayrı okul yapımını kapsayan protokolü imzaladı. Protokol ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ay Medya Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay, kız kardeşi ve annesi adına 8 derslikli Nükhet-Nilüfer Ay İlkokulu’nun, Ay Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meral Ay da annesi ve babası adına 3 derslikli Ayşe-Mehmet Maşa Anaokulu’nun yapımını üstlendi.

“Her zaman yanımızda oldunuz”

Gerek Ay Medya yayınlarının gerekse de GGC bünyesindeki yayınların özellikle eğitim konusunda her zaman kendilerinin yanında ve destekçileri olduğunu ifade eden Gaziantep Valisi Davut Gül “3 derslikli bir köy anaokulu ve 8 derslikli bir ilkokul projesi üstlenmeniz ve bunu aileleriniz adına yapmanız çok değerli ve ince bir davranış. Bu hayra vesile olan aile üyelerinizin ruhları sizin onlar adına yaptığınız bu hayırlarla eminim ki daha da hafiflemiştir” dedi.

Törenin sunumunu yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Metin Kılıçparlar, “Ay ailesi çok önemsediğimiz ve haberleri ile her zaman destekledikleri kampanyamıza şimdi de 2 okul yaptırarak katkıda bulundular. Bundan önce de eğitim camiamıza haberleri ile her zaman destek oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyor ve hayırlarının kabul olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ay Medya Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay, kız kardeşi ve annesi adına yaptırdığı 8 derslikli ‘Nükhet-Nilüfer Ay İlkokulu’nun protokolünü imzalarken, “Öncelikle 100. Yılda 100 hayırsever kampanyasına öncü olmanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnsanların ve toplumların başına gelen her kötü şeyin ardında mutlaka kötü ve yetersiz eğitim vardır. Bu nedenle yaptığınız bu kampanyayı çok önemsedik ve destekledik. Şimdi de hayırsever olarak desteklemek için, haberlerimizin yanında kampanyaya bir tuğla da biz koymak için buradayız. Aramızdan 3,5 yıl önce ayrılan, aynı zamanda bir eğitim gönüllüsü ve sevdalısı olan kız kardeşim Nilüfer ve annem Nüket Ay’ın adına okul yaptırmak benim en büyük hayalimdi” şeklinde konuştu.

 ‘100 Hayırsever 100 Eser’ kampanyasına özellikle köy okulu yaptırarak katkıda bulunmak isteyen ve bu isteğine kavuşan Ay Medya Başkan Yardımcısı Meral Ay, çok sevdiğim ve benim bugünlere gelmemde büyük emeği bulunan annem ve babam Ayşe-Mehmet Maşa için, onların isim ve anılarını yaşatmak için bundan daha güzel yol olmadığına inandığını ifade ederek, “Öncelikle eşimle birlikte okul yaptırmak en büyük hayalimizdi” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *