ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İki kapılı hamam restore edildi

İki kapılı hamam restore edildi
YAYINLAMA: 09 Ocak 2023 / 18.43
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2023 / 18.43
Tarihi iki kapılı hamam restore edildi. Selçuklulardan kalma yaklaşık 680 yıllık iki kapılı hamamın tarihi dokusu bozulmadan yapılan restorasyon ile yeniden kadın ve erkeklerin hizmetine sunuldu.

Gaziantep’te halen yedi tane tarihi hamam bulunduğu vurgulandı. Eyüpoğlu Mahallesi’nde bulunan tarihi iki kapılı hamamı işleten Murat Çakın, hamamın tarihi dokusuna dokunmadan restore ettiklerini belirterek, hamamın iç kısmında ve dış cephesinde sıva ve badana gibi çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Giriş kapılarını yenilediklerini kaydeden Çakın, hamamın toplam 1 metrekare alana sahip olduğunu, kapalı alanın ise 200 metre olduğunu belirtti. Hamamın yaklaşık 680 yıllık olduğu ve tipik bir Selçuklu mimarisinin, betonsuz, kolonsuz ve kilitsiz olarak taşla örme olduğunu açıkladı.

Gündüz kadınlara, akşam erkeklere açık

Hamamda kadın ve erkeklere hizmet verildiğini ifade eden Murat Çakın, “Hamam 150 kişilik kapasiteye sahip. Gündüz kadınlara, akşam erkeklere hizmet veriyoruz. Daha önce ısıtma sistemi için fuel-oil kullanırdık. Fakat pahalı olduğu için bırakıp herkes gibi biz de fabrikaların hurda pamuğunu kullanıyoruz. Böylece fuel-oil’de olduğu gibi hava kirliliği veya etrafa koku salma da olmuyor” dedi.

Kese ve masaj yapılıyor

Hamamda kese ve masaj yapıldığı, hamam ücretinin kadınlar için üç, erkeklere 4 milyon, kesenin ise 2 milyon TL olduğunu söyleyen Murat Çakın, otoparklarının da bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *