ANASAYFA arrow right Güncel

İki blok arasındaki bağlantının kesilmesini istiyoruz

İki blok arasındaki bağlantının kesilmesini istiyoruz
YAYINLAMA: 23 Mart 2023 / 20.56
GÜNCELLEME: 23 Mart 2023 / 20.56
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler Gaziantep merkezde de yıkımlara neden oldu. 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İbrahimli’de bulunan 23 yıllık Güneş sitesinin A bloku çöktü.

İbrahimli’de bulunan Güneş sitesinin A bloku 7 Şubat tarihinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yıkıldı. Enkazın kaldırılması için ihale yapıldı, ihaleyi alan firma ise enkaz kaldırma çalışmalarına başladı, ancak A blokun B blok ile olan bağlantısını kesmedi. Bağlantıyı sağlayan kısmın kesilmemesine sitem eden bina sakinleri, kepçenin enkaz kaldırmasının binayı etkilediğini söyledi. Ayrıca B bloka ‘Az hasarlı’ raporu verilmesine karşın enkaz kaldırma çalışmaları yapılırken, sitenin altında bulunan dükkanlar boşaltıldı.

Hangi kuruma gittiysek muhatap bulamadık

Enkaz kaldırma çalışmalarının 15 günden beri devam ettiğini ifade eden bina sakinlerinden Vahit Hıdıroğlu, “A blok 7 Şubat tarihinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında çöktü. Çökmeye bağlı olarak oturduğumuz B bloka az bir etkisi oldu. Enkazın kaldırılması için ihale yapılmış, ihaleyi alan firma iki blok arasında bağlantıyı sağlayan kısmı kesmiyor. Kepçe ile enkaz kaldırmaya devam ediyorlar. AFAD, kaymakamlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Şehitkamil Belediyesi’ne başvurmamıza rağmen karşımızda hiçbir muhatap bulamadık. Bu kurumlar olayın bizimle ilgisi yok dediler. İlgili kurumların bu soruna el atarak iki bloğun bağlantısını sağlayan kısmın kesilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuaför olan yerde hiçbir sıkıntı yoktu, ama kepçe vurdukça hasar oluştu

Hıdıroğlu, “Bağlantıyı kendimiz kestirelim diyoruz, ama sonra vazgeçiyoruz. AFAD, “Bağlantıyı kesmez iseler şirket suç işlemiş olur” dedi. Belediyenin veya valiliğin bize yardım etmesini istiyoruz. Bina altında bulunan kuaför olan yerde hiçbir sıkıntı yoktu, ama kepçe vurdukça hasar oluştu” diye konuştu.

Memleketin göbeğinde oturuyoruz, fakat şu rezilliğe bak

Polat Güneş, “Şu anda binada otuyorum. Buraya gelen bir kadın, “Binanız da risk var, boşaltın” dedi. Bunun üzerine AFAD’a gittik, binayı denetleyin kişi ise, “Binada sıkıntı yok” dedi. Ortada bir çelişki var. Bu çelişkinin de giderilmesi önemli. Bir an önce evimizde rahat bir şekilde oturmak istiyoruz. Kepçe, demiri kaldırdığından demirin bağlantılı olduğu her şeyi çekiyor. 40 günden beri perişanız. Kepçe çalıştığında ister istemez korkuyoruz. Memleketin göbeğinde oturuyoruz, fakat şu rezilliğe bak” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *