ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İI Koordinasyon Kurulu’nda üzerinde en çok durulan konu, karayollarının 1982 yılında ciddi çalışmadığı oldu

İI Koordinasyon Kurulu’nda üzerinde en çok durulan konu, karayollarının 1982 yılında ciddi çalışmadığı oldu
YAYINLAMA: 16 Eylül 2021 / 13.15
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2021 / 13.24
İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Fikret Koçak başkanlığında yapıldı. Toplantıya Sıkıyönetim Ko-mutan Yardımcısı Tuğgeneral Necati İkizoğlu, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, kaymakamlar, yatırımcı dairelerin bölge başkanları ve müdürleri katıldı.

Vali Koçak 1982 yılında başarılı çalışmalar yaparak yatırmaları gerçekleştiren daire müdürleri ve bölge başkanına teşekkür etti. Aynı başarıyı 1983 yılında da göstermelerini istedi. Yatırımları aksatan ve gerçekleştiremeyen daire müdürlerini Vali Koçak payladı, daha çok ve planlı çalışmalarını istedi. İl Koordinasyon Kurullu toplantısı sonunda bazı yatırımların yüzde 75, bazı yatırımların da yüzde yüz gerçekleştiği tespit edildi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre Adana-Gaziantep karayolunun dört şeritli genişletilmesi çalışmaları tamamlamak üzere, Gavurdağına kadar olan karayolunun alt yapısı tamam, beton asfalt dökümü Gaziantep sınırına kadar tamamlandı. Devamı ise 1983 yılında tamamlanacak. Başpınardan Mezarlık çıkışına kadar olan İpek yolun çift yol haline getirilmesi 1983 yılında gerçekleşecek.

Araban-Gaziantep yoluna 113 milyon harcandı. Bu yıl tamamlanacak. Asfalt programı gelmediğinden ne kadar ödenek konulacağı bilinmiyor. Kilis yolunun 20 kilometresinin banketi yapıldı. Yol genişletme çalışmaları devam edecek. Kilis Öncüpınar yolu 40 milyon lira harcanarak özel bir şekilde yapılacak.”

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ: “Karayolları şimdiye kadar ciddi çalışıma yapılmadı. Hep yapacağız dedi, askıda kaldı. Bu yıl da böyle olmaz inşallah” dedi. Vali Fikret Koçak ise: “Karayollarında 1982 yılında ciddi bir çaba görmedik. 1983’te çok ciddi çalışmasını istiyorum. Durumu Bakanlığa İI Koordinasyon Kurutu kararı olarak ileteceğim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *