ANASAYFA arrow right Güncel

İhtiyacımız olan tüketim malları bile lükse dönüştü

İhtiyacımız olan tüketim malları bile lükse dönüştü
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 20.01
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 20.01
Gaziantep’te çeşitli partilerin birleşimi ile oluşturulan “Geçinemiyoruz Platformu” Balıklı Meydanı’nda, “Çarşı, pazar yangın yeri, poşetlerin yarısı bile dolmuyor artık” diye haykırdı.

Açlık ve sefaletin her geçen gün arttığını söyleyen Emek Partisi İl Yöneticisi Mesut Baylav, “Her sabah güne yeni zamlarla başlıyoruz. Dolar, euro, altın saat başı rekor kırıyor. Yaşamımızı sürdürmek için ihtiyacımız olan tüketim malları bile lükse dönüştü. Ancak yoksulluk ve sefalet kaderimiz değil. Kaderimiz sermaye temsilcisi partilerin iki dudağı arasında değil” şeklinde konuştu.

Bizim payımıza açlık yoksulluk ve sefalet düşüyor

Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan gıdaya kadar birçok ürüne zam geldiğini kaydeden Baylav, zamların otomatiğe bağlandığını savundu. Kış geldi ama pek çok yurttaş daha odun, kömür bile alamadı. Çarşı, pazar yangın yeri. Poşetlerin yarısı bile dolmuyor artık. Bir yanda milyonlar yoksulluğun pençesinde çırpınırken, diğer yanda patronların yüzlerce milyar liralık vergi borcu affediliyor. Bir yanda emekçilerin ücretleri küçüldükçe küçülüyor, diğer yanda hükümet büyüme rakamları açıklıyor. Bir yanda ek iş ya da mesai yapmadan geçinemeyen milyonlar, diğer yanda ihracat rekoru açıklayan patronlar. Ekonomik daralmadan da döviz kurundaki artıştan da yapılan zamlardan da bir avuç sermayedarın ve hükümetin payına yine saltanat düşerken bizim payımıza açlık, yoksulluk, sefalet düşüyor” açıklamasında bulundu.

Sorunlarımız seçimler beklenemeyecek kadar acil

Baylav, “Yaşanan ekonomik krizin karşısında burjuva muhalefet ise halka, sokağa çıkmama, seçimleri bekleme çağrısı yapıyor. Oysa sorunlarımız seçimler beklenemeyecek kadar acil. Harekete geçmenin zamanı geldi.  Emekçilerden aldıklarını bir avuç patrona dağıtan; yandaşlarının saltanatı uğruna halkı açlığa sürükleyen, işçileri yerli, yabancı sermayenin kölesi haline getirmek için uğraşan; milyonları uçuruma sürükleyen hükümet derhal istifa etmeli. Sermaye için değil, halk için bütçe emekçilerin birleşik mücadelesiyle gelecek. Tüketim mallarına gelen zamların geri alınması, vergide adalet, insanca yaşanacak bir ücret için krizin faturasının emekçilere yıkılmaması için mücadeleyi büyütelim” çağrısında bulundu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *