ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İhtiyacı olan herkese ‘Yeşil Kart’ veririz”

“İhtiyacı olan herkese ‘Yeşil Kart’ veririz”
YAYINLAMA: 03 Ekim 2021 / 17.05
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2021 / 17.05
Şehitkamil Kaymakamı Haluk Tunçsu, “Ben göreve gelmeden önce Yeşil Kart İdare Kurulu haftada bir gün toplanırmış. Kurulu Salı ve Perşembe günü toplamaya başladım. Böylelikle haftanın iki günü halkımıza hizmet etmek için seferber olduk” dedi.

Tunçsu, “İlk iş olarak daha önce yapılan başvurulan inceledik. Baktık ki bir yıl önce başvurup yeşil kartını alamayan vatandaşlar var. Hemen bu sorunu çözdük. Şimdi işler rayına oturdu. Pazartesi yeşil kart başvurusunu yapanlar, kanunu engel yoksa Çarşamba günü, Çarşamba günü başvuranlar ise Cuma günü yeşil kartlarını alıyorlar” diye konuştu.

Şehitkamil Bölgesi’nin nüfusunun 400 bin olduğunu, ilçede yalnızca 20 bininin yeşil kart sahibi olduğuna dikkat çeken Kaymakam Tunçsu, “Bölgemizde fakir insan çok. Yardıma muhtaç insanlara bu kartı veriyoruz. Prensibim; vatandaşın işini zamanında ve yerinde çözüme kavuşturmak. Kapıdan içeri giren herkesi Cumhurbaşkanı olarak görüyorum ve ona hizmet etme borcum olduğunu biliyorum. Eğer işi çözülecekse gereken her türlü işlemi yaparım. Ancak haksız bir yolla bunu almaya çalışıyorsa hangi makama başvurursa vursun yapmam. Gelir düzeyi olana niye verelim ki? Bölgemizin nüfusunda 400 bin civarındadır. Yeşil kart sahibi olan insan sayısı ise 20 bindir. Bu nüfusun 200 bininin fakir olduğunu düşündüğümüzde onda bir yardım yaptığımız orta çıkıyor. Bunun yetmediğini biliyoruz. Yeşil kart ihtiyacı olan vatandaşımıza gereken yardımı özveriyle yapıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *