ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İhracatçı ülke olmamız şart

İhracatçı ülke olmamız şart
YAYINLAMA: 25 Kasım 2021 / 15.04
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2021 / 15.04
Ekonomik krizden çıkmanın yolunun ihracattan geçtiğini ifade eden Koordinasyon Eğitim Daire Başkanı Levent Çamlıbel, Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizleri sonrasında ekonomide yaşanan istikrarsızlık, döviz kurları ve faiz oranlarındaki aşırı dalgalanma ve iç talepte yaşanan daralmanın firmaları dış pazarlara yönlendirdiğine dikkat çekti.

Çamlıbel, dünya piyasalarındaki olumsuz koşullara ve savaş tehlikesine rağmen 2002 yılında ihracatın %12 artarak 35 milyar dolara ulaştığını ifade ederken, ihracatın yüzde 60‘ının AB ülkelerin olduğuna dikkat çekti.

Dış ticaretin gelişmesi önemli

Gaziantep Sanayi Odası ve İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi işbirliğiyle 20 Mart tarihinde ihracatçı firma yöneticileri ve dış ticaret elemanları için dış ticaret eğitimi veriliyor. Gaziantep Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen üç gün sürecek seminerin dünkü bölümünde dış ticaret rejimi ve ihracata ait esas ve uygulamalar anlatıldı. Kalabalık bir izleyici grubunun katıldığı seminerin açılışında konuşan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, toplantıya ilgiden memnun olduklarını belirterek, dış ticaretin geliştirilmesinin önemli olduğunu, bunun için yetişmiş elemana ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu eğitimlerle bu eksiğin giderilerek firmaların dışa açılmada zorlanmayacağını söyledi.

Ekonomik krizden çıkmanın yolu ihracattan geçiyor

İhracatı Geliştirme Merkezi Koordinasyon Eğitim Daire Başkanı Levent Çamlıbel ise açılışta yaptığı konuşmada, 2001’in ülkemize ve dünya ülkeleri için zor bir yıl olduğunu belirterek, Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizleri sonrasında ekonomide yaşanan istikrarsızlığın, döviz kurları ve faiz oranlarındaki aşırı dalgalanma ve iç talepte yaşanan daralmanın firmaları dış pazarlara yönlendirildiğine dikkat çekti. Dünya piyasalarındaki olumsuz koşullara ve savaş tehlikesine rağmen 2002’de ihracatın %12 artarak 35 milyar dolara Ulaştığı ifade edilirken, ithalatın %22.8’lik artışla 50.8 milyar dolar olarak kaydedildiğini bildiren Çamlıbel, ekonomik krizden çıkmanın yolunun ihracattan geçtiğini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *