ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İhracat yüzde 12 geriledi

İhracat yüzde 12 geriledi
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2021 / 17.37
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2021 / 17.37
Gaziantep’ten yılın 8 ayında 404 milyon dolarlık ihracat gerçekleşirken geçen yılın aynı dönemine oranla ihracat yüzde 12 oranında geriledi. İhracatın önemli bölümü tekstil ürünleri oluşturuyor.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, geçen yıl 8 ayda 404 milyon dolarlık ihracat gerçekleşirken, bu yıl aynı dönemde yapılan ihracatın yüzde 12’lik bir düşüş ile 355.5 milyon dolar olduğunu açıkladı. Yapılan ihracatta en fazla düşüşü yüzde 42 ile canlı hayvan ve hububat oluşturdu. Çıkmaz, “İhraç ürünleri arasından 263 milyon dolar ile tekstil birinci sırada geliyor. Bunu 38 milyon dolar ile hububat ürünleri ve 33 milyon 8 bin dolarla kuru yemiş izliyor” dedi.

İhracattaki düşüşün en büyük nedeninin piyasadaki belirsizlik ve ABD’nin Irak’a saldırı hazırlığı olduğuna dikkat çeken Abdülkadir Çıkmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Siyasi belirsizliğin giderilmesinin yanında ABD’nin Irak’a saldırı olayından vazgeçmesinden sonra ihracatta önemli bir artış olacak. Şu sıra çok durgun ve gelişmelerden en fazla bölgemiz etkileniyor. Bu nedenle iki sorunun en kısa zamanda çözümlenmesi gerek’’ diye konuştu. Çıkmaz, halen 85 ülkeye ihracat yapıldığını, önümüzdeki günleri ihracat açısından iyi gördüklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *