ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İhraç edilenler için itiraz edildi

İhraç edilenler için itiraz edildi
YAYINLAMA: 10 Mart 2021 / 13.43
GÜNCELLEME: 10 Mart 2021 / 13.43

CHP’li 9 Şehitkamil Belediye Meclis üyesinin partiden ihraç edilmesine itiraz eden il yönetim kurulu, oy birliği ile aldığı kararı genel merkeze iletti. Grup kararına uymadıkları gerekçesi ile ilçe yönetim kurulu tarafından Mehmet Tuncel, Kurtuluş Gökpınar, Nizamettin Aydın, Emin Kaya, Mehmet Tuncel, Cuma Özdemir, Abdullah Tural Raif Ateşsönmez ve Cemil Özharat’ın partiden kesin ihracını istemişti.

Bunun üzerine toplanan il yönetim kurulu bir süre önce partiden istifa eden belediye meclis üyelerinden Raif Ateşsönmez, Nizamettin Aydın, Abdulvahap Tural ve Mehmet Tuncel’in bir yıl partiden geçici ihracına ayrıca 13 meclis üyesi ile ilçe başkanına da uyarı cezası verilmesine karar verilerek disiplin kuruluna gönderdi.

Disiplin kurulunun ilçeden gelen talebi olduğu gibi kabul ederek 9 meclis üyesinin partiden ihracına karar vermesinin ardından yeniden toplanan il yönetim kurulu kararı haksız, tüzük ve yönetmeliğe aykırı buldu. Geçtiğimiz hafta içerisinde toplanan il yönetimi yüksek disiplin kuruluna itiraz dilekçesini dün gönderdi. Bu arada ihraç edilen meclis üyeleri de genel merkez yüksek disiplin kuruluna itirazda bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *