ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İhale Yasası’ndaki düzenleme basın sektörünü fena vuracak

İhale Yasası’ndaki düzenleme basın sektörünü fena vuracak
YAYINLAMA: 07 Ekim 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2021 / 13.38
Ekonomik açıdan sıkıntılı bir döneme giren ve ayakta kalma savaşı veren Anadolu Basınının, İhale Yasası’nda yapılan değişiklikle büyük darbe aldığı ifade edildi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, basının işsizliğin artması ve binlerce işyerinin kapanması gibi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu bir dönemde, yapılan son düzenlemenin ' sektörün sorunlarını daha i da artıracağını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kocaman, Anadolu Basını'nın hızla tekelleştiği ve haksız rekabetin kol gezdiğini öne sürerek 2886 Sayılı Devlet İhale Kararında. 10 milyar liranın altındaki ihaleler hariç, tüm ihalelerin 2 kez basında yayınlanması hükmü yer almaktaydı. Ancak, 4737 Sayılı Kamu İhale Kanunu'da ‘25 milyar lira artı KDV kadar olan mal ve hizmet almalarıyla, 50 milyar lira artı KDV yapım ihaleleri bir kez yerel basında yayınlanır’ hükmü gelmiştir. Yeni yasayla 25 ve 50 milyar liranın üzerindeki tüm ihale duyuruları Resmi Gazete’ye yönlendirildi. Resim yayın organı olan Resmi Gazete’de günde 500 sayfa ilan yayınlanması öngörüldü. Bu uygulama I ile ihale ilanlarının iştirakçiler uyumsuzluklara tarafından duyulmasının istenmediği gibi durum ortaya çıkıyor. Sonuç olarak yerel yatırımcıların ihalelerden uzak durması veya gerekli bilgilere ulaşmamaları söz konusu olacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *