ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İftar çadırları ile halkı doyuramazsınız”

“İftar çadırları ile halkı doyuramazsınız”
YAYINLAMA: 03 Mart 2023 / 15.02
GÜNCELLEME: 03 Mart 2023 / 15.02
Hükümetin bir yılına kırık not

3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidar olan AKP bir yılını doldururken, muhalefet hükümeti başarısız buldu. Hükümetin özellikle istihdam ve işsizliği önleme konusunda hiçbir çalışma yapmadığına dikkat çekildi.

İstihdam ve işsizliği önlemek için bir şey yapılmadı

Hükümetin parlamentoda tek başına güçlü şekilde iktidar olmasıyla piyasalara güven geldiğini, ancak ekonominin düzelmesi için ciddi bir şey yapılmadığını söyleyen DYP İl Genel Meclis Üyesi Salih Çelik, “AKP’nin, tek başına bir hükümet olmasıyla piyasalara güven geldi. Fakat istihdam anlamında gereken yapılmadı, işsizliği önleyici somut tedbirler alınmadı. İnsanlar halen işsiz ve aç. Bu konuda hiçbir iyileştirme yok. Dış politikada çok acemi davrandılar. Irak ve enflasyon konularını da hükümet kucağında buldu” şeklinde konuştu.

İftar çadırları açarak halkın karnını doyuramazsınız

ANAP Şahinbey İlçe Başkanı Mesut Kara, iftar çadırları açarak halkın karnının doyurulamayacağını ve ekonominin düzelmeyeceğini belirterek hükümet geçen bir yılda başarılı olamadı. Aç insan sayısında azalma olmadığı gibi artma oldu. Ekonominin düzeldiğini söyleyen çadırı açma gereği duyuyor. Üstelik geçen yıl İstanbul’da 44 iftar çadırı açan belediye bu yıl neden 144 tane iftar çadırı açma gereği duydu. İnsanlar aç ve işsiz. Öyle 1-2 gün veya ramazan boyunca yemek vererek aç insan sayısı azaltılamaz, İnsanların sorununa çözüm olunamaz. Henüz göreve yeni seçildim. Semt semt dolaşıyorum. Kahvehanelerde insanlarla görüşüyoruz hiç kimse memnun değil. Böyle hükümet olabilir mi? Ondan sonrada iftar çadırı açmakla övünüyorlar. Benim esnafımın işleri durgun, hiçbir esnafın yüzü gülmüyor. İşlerimiz üçte bir düştü. İşsizleri bırakın hiç kimse aldığı maaşla geçinemiyor” dedi.

Demokratikleşmede başarısız kaldılar

AKP’yi iktidara getiren koşulların belli olduğunu ifade eden EMEP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Türkmen, “30-40 yıl bu ülkeyi yönetenler, halkın istemlerine yanıt vermedi, sorunlara çözüm olamadı. Ve halk u partileri sandığa gömdü. Dolayısıyla kitleler AKP’ye yöneldi. Ancak yaşanan bir yıllık süreçte AKP geçen hükümetler gibi IMF politikalarını uygulamaktan geri kalmadı, aynen devam etti. Özelleştirmelerle işsizler sayısını artırdı. Dış politikada hükümet ABD’nin güdümüne girdi. Irak konusunda hiçbir varlık gösteremediği gibi, ABD’den aldığı emirleri yerine getirdi. Almanya’da bir milyon Türk eğitimden ibadete kadar her türlü hakka sahipken Türkiye’de 20 milyon Kürt var. Ülkeyi birlikte kurtarmamıza rağmen onlara böyle hakların verilmesi engelleniyor. Kürtler bu ülke için tehdit değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *