ANASAYFA arrow right Sağlık

İdrar kaçırma en başta şeker hastalığının habercisi

İdrar kaçırma en başta şeker hastalığının habercisi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kariyer Merkezi, öğrencilerini meslek hayatına bir adım önde hazırlamak ve kariyer kapıların
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kariyer Merkezi, öğrencilerini meslek hayatına bir adım önde hazırlamak ve kariyer kapılarını aralayan yöntemler hakkında bilgilendirmek amacıyla “Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri ve Yetenek Kapısı Tanıtımı” konulu seminer düzenledi.
HKÜ Kariyer Merkezi Koordinatörü Sevda Gül Gündüz; öğrencilerin, mezunların ve işverenlerin de bu platformda bir araya gelebileceklerine dikkat çekti. Öğrencilere, mülakat öncesi ve mülakat esnasında dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Sevda Gül Gündüz, mülakat öncesi başvuru yapılacak yer hakkında araştırma yapılması ve firma hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğini ifade etti.
Mülakat esnasında iyi bir dinleyici olmanın etkili olacağını söyleyen Gündüz, sorulara düşünerek cevap verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından kariyer danışmanlığı hizmeti verileceğini belirten Gündüz, öğrencilere Kariyer Merkezinin öneminden bahsetti. 20-21 Nisan’da Gaziantep’te düzenlenecek olan İpekyolu Kariyer Fuarı hakkında da bilgilendirme yapan Gündüz, fuara katılabilmek için öğrencilerin, Yetenek Kapısı çevrimiçi randevu sistemiyle başvuru yapabileceklerini söyledi.
İlerleyen yaşla birlikte idrar kaçırmanın sıklığının arttığını ancak insanların önemli bir bölümünün idrar kaçırmayı yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak düşündükleri için hekime başvurmadıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Tufan Tarcan, “Bu düzeltmemiz gereken önemli bir yanlış. İdrar kaçırma hastalık değil bir semptomdur. Bunun altında çok ciddi hastalıklar yatıyor olabilir. Her 4 kadından 1’i, 60 yaş üzerinde ise her 3 kadından 1’i idrar kaçırıyor. Öte yandan erkeklerde ise daha çok ya geçirilmiş bazı ameliyatların sonrasında idrar kaçırma ortaya çıkabiliyor ya da ileri yaşlarda özellikle Alzheimer, demans gibi beynin bazı fonksiyonlarının kaybolduğu durumlarda ortaya çıkabiliyor” açıklamasında bulundu.
İdrar kaçırmanın en başta şeker hastalığının habercisi olduğunun altını çizen Tarcan, “Şeker hastalarında mesane işlevi bozuluyor. Bozulduğu için siz tuvalete gidene kadar yolda idrarınızı kaçırıyorsunuz. Şeker hastalığında ilk bu yaşanıyor. İlerleyen evrelerde ise bu sefer mesane kası iyice yorulduğu için idrarı dışarı pompalayamaz ve boşaltamaz hale gelebiliyorsunuz. Bize idrar kaçırma ile başvuran birçok hastaya şeker hastalığı teşhisini bu nedenle koyabiliyoruz. Kanda şekere de bakıyoruz” dedi.Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *