ANASAYFA arrow right Yaşam

İdeal tansiyon değeri 12/8 ‘dir

İdeal tansiyon değeri 12/8 ‘dir
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2022 / 17.00
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2022 / 17.00
Medical Park Gaziantep Hastanesi Nefroloji Uzm. Dr. Mehmet Büyükbakkal 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon günü hakkında bilgilendirdi.

 ‘’Hipertansiyonu olan hastaların yaklaşık %90’ında hipertansiyon gelişimi için bir neden yoktur. Bu tür hipertansiyona Esansiyel veya Primer Hipertansiyon denir. Primer Hipertansiyon tedavisinde diyet ve ilaç tedavisi uygulanır. Diğer hastalarda ise hipertansiyon gelişimi için altta yatan tıbbi bir neden vardır. Bu yüzden bu tür hipertansiyona Sekonder Hipertansiyon denir, genelde hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve hipertansiyon genellikle şiddetlidir. Bu altta yatan nedenlerden bazıları böbrek atardamarında darlık, böbrek yetmezliği, böbreküstü bezi hastalıkları, tiroid bezi hastalıkları ve birtakım ilaçlar olarak sayılabilir.’’ dedi.

Nefroloji Uzm. Dr. Mehmet Büyükbakkal sözlerine şöyle devam etti:  ‘’Kan basıncının yüksekliği damar duvarlarına ve göz, kalp, beyin ve böbrek gibi organlara zarar verir. Hipertansiyon tedavisi için öncelikle varsa altta yatan neden düzeltilmeli, sonrasında diyet ve ilaç tedavisi ile hipertansiyon kontrol altına alınmalıdır. Bunun için ise mutlaka Nefroloji Kliniği’nden bilgi ve randevu alınması gerekmektedir’’ ifadesine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *