ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İdam, etkili bir yöntem değil!.. 

İdam, etkili bir yöntem değil!.. 
YAYINLAMA: 28 Ekim 2020 / 19.31
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2020 / 19.31

Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, idam sorununun konuşularak aşılacağına inandığını söylerken, “Avrupa Birliği'ne girmek istiyorsak AB'ye uyum sağlamamız gerekir. İnsanları idam etmenin etkili bir yöntem olduğuna inanmıyorum. Bir insanın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması bence idamdan çok daha etkili bir ceza. İdam edilen insan bir kere ölür. Ama müebbet hapis cezasına çarptırılan bin kez ölür” şeklinde konuştu.

Gaziantep’e uzun bir aradan sonra ilk kez gelen Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, dün Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, idamın çağdışı bir uygulama olduğunu söyleyerek, “İnsanlar artık suçluların boğazına ip takarak sallandırmak istemiyor. Diyeceksiniz ki idamı istenenler idamı haketmedi mi? Orası ayrı bir olay. Zaten o kişinin yanlış yaptığını herkes söylüyor. Müebbet hapis çok daha ağır bir ceza. Dünyanın bütün imkanlanndan mahrum yaşamak kadar eziyetli ve çileli başka bir şey ceza olduğunu zannetmiyorum. Bir insanı idam ederseniz, iki dakika acı çeker ve sonrası olmaz, ölür kurtulur. Müebbet hapiste ise dünyanın hiçbir nimetinden yararlanmadan bir delikte kalır. Bence idam edilip iki dakika acı ile kurtulacağına ömrünü 4 duvar arasında geçirmesi daha büyük bir cezadır” dedi.

Köy Hizmetleri’nin önemini bilmeyenler tarafından kapatılma noktasına getirildiğine de değinen Devlet Bakanı Yılmaz, “Bu durum devletin üst düzeyindeki insanlar tarafından da yapıldı. Şimdi geldiğimiz noktada Köy Hizmetleri vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Köy Hizmetleri’nin ne kadar önemli olduğunu kar yağınca anladılar. Köy Hizmetleri’nin köylüye ve Türk toplumuna ne kadar gerekli olduğu ortaya çıktı. Artık Köy Hizmetleri’nin ben de istesem, Başbakan de istese kapatılması mümkün değildir. Çünkü bu kuruma köylü sahip çıkmaya başladı” dedi.

Köy Hizmetleri’nin bu yılki bütçesinin bir katrilyon 291 trilyon olduğunu belirten Yılmaz, bütçenin yaklaşık 150 trilyonunun köy yolları, 50 trilyonunun içme sulan, 50 trilyonun sulama ve gölet harca- malan için kullanılacağını kaydetti. Yılmaz "Geçmiş yıllarda 161 milyon dolar verilerek alınan iş makineleri çok büyük iş yaptı. Amerika'dan 7 tane içme suyu sondaj makinesi getiriyoruz. Makineler 3-5 gün içerisinde İstanbul'dan törenle Türk köylüsünün hizmetine sunulacak. Yine 500 tane yeni binek aracı pikap, yakın zamanda Köy Hizmetleri’nin emrine girecek. Bütçemizin büyük bir kısmı köylüye hizmet olarak dönüyor. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 40'tan fazlası köylerde yaşıyor. Böyle düşündüğünüz zaman bu paranın ne kadar az olduğunu göreceksiniz" dedi.

Öte yandan Bakan Yılmaz dün köyleri dolaşarak sorunlarını dinledi. Yılmaz’ın ilk durağı, Atabek Köyü oldu. Köy muhtarı Ekrem Yıldırım su sorunları olduğunu belirterek, “İçtiğimiz ve kullandığımız su pis. Elimizi yüzümüzü yıkıyoruz bir hafta pis pis kokuyor. Bir bidon suyu bile kuyulardan alıyoruz. Hastalıklar oluyor. İçme su borularımızın içi pis pas tutmuş. Ayrıca arazi yollarımız çok kötü. Biz gübre getirip götürüyoruz. Çok zorlanıyoruz" dedi. Ka- rahüyük Köyü Muhtarı Murat Yılgın’da köyde Sağlık Ocağı olmasına rağmen hemşire olmadığını, yolların ise çok bozuk olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *