ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İcracıların ikinci adresi çiftçiler

İcracıların ikinci adresi çiftçiler
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2021 / 13.05
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2021 / 13.05
Tarım ve hayvancılığın neredeyse bitme noktasına geldiğini söyleyen DYP Gaziantep 3. sıra Milletvekili Adayı Coşkun Özkaya, dünyanın tarımsal ürünler açısından kendisine yeten sayılı ülkelerinden biri olan Türkiye’nin, yanlış politikalar sonucu en fazla tarımsal ürün ithal eden ülke haline geldiğini açıkladı.

Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan milyonlarca insanın ekmeğinin elinden alındığına dikkat çeken Özkaya, “Bugün Nizip ve Barak Ovası’nda sulu tarıma geçilemiyor. Hem alt yapı eksik, hem sulu tarım konusunda köylü, çiftçi yeteri kadar bilinçli değil. Hükümetin de bu alanda bir çabası yok. Bu yüzden verimli araziler çorak hale dönüştü. Girdilerin fahiş fiyattan olması, on binlerce dönüm tarım arazisini atıl hale getirdi.”

Gaziantep Adliyesi’nde görülen icra davalarının büyük bir bölümünün tarım sektöründeki insanları kapsadığını ifade eden Özkaya şöyle konuştu: “İcra memurlarının ikinci adresi adeta köylü ve çiftçilerimizin kapısı haline gelmiş, vatandaşlarımızın haczedilmedik hiçbir şeyi kalmamıştır. Ziraat Bankası çiftçi ve köylünün hizmetinde olması gerekirken, bu hükümet devrinde hortumcuların, vurguncuların bankası haline dönüşmüş, bizim çiftçimiz ve köylümüz bin bir zorlukla aldığı küçük kredilere yüzde 500 civarında faiz ödemek zorunda kalmıştır.

DYP’nin 4 Kasım sabahı çiftçi ve köylünün emrinde olacağını belirten Özkaya, “Ziraat Bankası’na olan tarımsal kredi borçlarından dolayı meydana gelen fahiş gecikme faizlerinin üzerinden adeta silindir gibi geçilerek, ana para taksitlendirilecektir. DYP iktidarıyla Türk milleti yeniden eski günlerine kavuşacak ve tüm gücümüzle köylümüzün, çiftçimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın yüzünü güldürmek için projelerimizi uygulamaya koyacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *