ANASAYFA arrow right Yaşam

İcra dosyası sayısı 24 milyonu aştı

İcra dosyası sayısı 24 milyonu aştı
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2022 / 13.53
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2022 / 13.53
İcra dairelerindeki dosyası sayısı, son 1 yılda eklenen 1 milyon 466 bin yeni dosyayla 24 milyon 53 bine yükseldi. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında 8 milyon icra dosyası bulunuyordu.

Yıllardır devam eden ekonomik krizle mücadele eden ve aldıkları borçları ödeyemeyerek icralık olan yurttaşların sayısı her geçen gün artıyor. Bu yılın 1 Ocak-5 Ağustos tarihleri arasında icra ve iflas dairelerine 5 milyon 379 bin yeni dosya daha eklendi. İcra dairelerindeki dosya sayısı ise son bir yılda 1 milyon 466 bin adet artarak 5 Ağustos itibarıyla 24 milyon 53 bine ulaştı. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında 8 milyon icra dosyası bulunuyordu.

Sözcü'nün haberine göre vatandaşın muhtarlıklara gelen icra tebligatlarını bile almaya gitmediğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Çünkü ödeyemiyorlar. İktidar ise izliyor, hiçbir önlem almıyor. Büyük bir borç krizi adım adım geliyor” diye konuştu.

“Vatandaş boğazına kadar borca batmış durumda. İcra daireleri icra dosyasıyla dolup taşıyor. İcra iflas dosyalarının patlaması, muhtarlıkların tebligatlarla dolmasına neden oldu” diyen Tekin, devamında şunları söyledi: “Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan vatandaş kredi, kredi kartı ve borçla yaşıyor. Bu tablo yıl sonuna doğru daha da kötüleşecek. Artan fiyatlar borç ödeme gücünü de düşürüyor. Yıl sonunda çok daha fazla insan hacizle karşılaşacak, icra dosyaları iyice patlayacak. AKP milleti hacze düşüren parti diye anılacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *