ANASAYFA arrow right Yaşam

İcra dosyalarında çok ciddi patlama oldu

İcra dosyalarında çok ciddi patlama oldu
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2021 / 19.04
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2021 / 19.15
Avukat Güngör Sancılı, sıkıntı yaşayan genç avukatlara maddi destek verilmesi gerektiğini belirtti

İcra dosyalarında çok fazla artışın yaşandığına dikkat çeken Av. Sancılı, “İnsanlar geliri olmadığından borçlarını ödeyemedi, dolayısıyla alılacaklar tarafından icraya maruz kaldılar. Bu konuda ciddi bir patlama oldu” dedi.

Sıkıntı yaşayan meslektaşlarımıza yardım yapılmadı

“Avukatlık, piyasaya bağlı bir sektör olduğundan herkes gibi bizlerde zincirin halkasına bağlıyız” diyen Sancılı, İnsanların gelir düzeyi belli bir noktada olması lazım ki avukatlara ödeme yapılsın. Dolayısıyla Pandemi sektörümüzü çok olumsuz etkiledi. Gaziantep Baro Başkanlığı başta olmak üzere birçok Baro başkanlıkları bu konuda gerek Adalet Bakanlığı gerek Türkiye Barolar Birliği’ne gerekse ilgili mercilere avukatlara yönelik yardım yapılması konusunda teklifler sundu, lakin bunların kimisi gerçekleşti kimisi geçekleşmedi. Sıkıntı yaşayan meslektaşlarımıza çok ciddi yardımlar yapılmadı, sürünceme de kaldı” şeklinde konuştu.

Pandeminin olumsuz etkilerini halen hissediyoruz

Pandeminin olumsuz etkilerini halen hissettiklerini söyleyen Sancılı, “Ceza alanında müvekkillerimizin çoğu cezaevinde mahkûm olmasından dolayı Pandemi sürecinde görüşmelerimiz ister istemez kısıtlandı, sağlıklı bilgi alışverişi yapamadık. Duruşmalarda ise tutuklu dosya duruşmaları görüşüldü, fakat çok kısa sürüp, işin esasına girilmedi” ifadelerini kullandı. 

Sancılı, Pandemi döneminde mahkumların hiçbirinin adliyeye getirilmediğini, dava dosyalarının telekonferans yöntemiyle görüldüğünü kaydederken, “Bu süreçte duruşma salonlarına izleyici alınmadı. Adliye içerisine sadece tanık ve duruşması olanlar alındı. Ancak önlemler daha sonra esnetildiğinden, ister istemez adliye koridorlarında yoğunluk oluştu. Daha Koronavirüs salgını bitmedi. Adliyelerde yoğunluğu azaltmak için izleyici statüsünde ki vatandaşların alınmaması, duruşmaların belli periyodik aralıklarla yapılması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

20 Temmuz tarihi itibariyle adli tatilin başladığını hatırlatan Av. Güngör Sancılı, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Adli tatil süreci 1 Eylül’e kadar devam eder. Bu süreçte zorunlu olmayan işlerde genellikle durma yoluna gidiliyor, tutuksuz olan hukuk davalarında acil olmayan davaların duruşmaları görülmüyor, fakat tutuklu, ivedi ve aciliyet gerektiren dosyaların takipleri yapılıyor.” Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *