ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İçkili yerlerde kaçak rakı satıldığı tespit edildi

İçkili yerlerde kaçak rakı satıldığı tespit edildi
YAYINLAMA: 25 Eylül 2020 / 14.43
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2020 / 14.43
Belediye Başkanı içkili lokanta ve gazinoları kontrol etti. Açık içki satılması yasaklandı. İçkili lokanta, gazino ve eğlence yerlerinde bizzat kontroller yapan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ buralarda müşterilere verilen içkilerin sürahilerde ve açık olduğunu tespit etti.

 Sürahide satılan rakı ve diğer içkilerin kontrol imkanı bulunmaması nedeniyle, konuyla ilgili olarak bir bildiri yayımladı. Başkan Ertuğ' un imzasıyla yayınlanan bil diri şöyle:

“Son zamanlarda kaçak içki satıldığı münhasıran açık sürahiden rakı ve ben zeri içki veren içkili gazino bar, pavyon, lokanta, otel, lobisi resmi ve özel lobilerde açık satılan içkilerin sağlığa zararlı maddelerden yapıldığı anlaşılmıştır.

İçkili gazino, bar, pavyon lokanta, otel lobileri, resmi ve özel kuramların lobilerinde müşteriye açık içki vermek yasaklanmıştır. Rakı ve benzeri içkilerin şişelerinin mühürlü kapakları müşterilerin önünde açılacaktır ve şişelerin bandrolleri sağlam olacaktır. Dubleyle içki satan yerlerde duble müşteriye şişe gösterilmek suretiyle masada verilecektir.

Belirtilen iş yerleri bildiriyi aynen uygulayacaklardır. Bildiriye aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Buna uymayan müşterilerin sağlığına zararlı davranışta oldukları bilinmesini aksi hareket eden işyerlerinden şikayetçi olan vatandaşların 14036 - 18006 numaralı telefonlara bildirmelerini önemle rica ederim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *