ANASAYFA arrow right Ekonomi

İçki pazarı, salgında yüzde 40 daraldı

İçki pazarı, salgında yüzde 40 daraldı
YAYINLAMA: 22 Haziran 2020 / 17.07
GÜNCELLEME: 22 Haziran 2020 / 17.07
2020’nin akıbetini temmuzdaki ÖTV kararı belirleyecek. Son 2.5 aylık sürede yarı yarıya küçülen içki sektörünün, tekel bayi ve zincir market satışları ile tutunduğu karantina sürecinden sonraki yeni normalini ÖTV kararı ve tüketici talebi belirleyecek.

Pandemi süreci ile birlikte kapanan yeme içme mekanları ve turizm sektöründeki daralma, içki sektöründeki dinamikleri de sil baştan değişirdi. Karantinada geçen 2.5 ay boyunca içki pazarı yüzde 40 ila 50 arasında daralırken, devletin bu alandaki ÖTV gelirleri de Şubat 2019'dan bu yana ilk kez yüzde 10 oranında düştü.

Sektör tam bir dayanışma hali ile normalleşme sürecini ilerletirken, tekel ve market zincirlerinde artan ortalama yüzde 20'lik içki satışları tüketicinin de yön değiştirmesi ile rakı, şarap gibi kategoriler ile üst segment ürünlere kaydı. 2020'nin bundan sonraki gidişatı için tüketicilerin mekanlara göstereceği ilginin büyük önem taşıdığını kaydeden Mey İçki CEO'su Levent Kömür, normal şartlar altında temmuz ayında yapılması gereken ÖTV zammının kritik bir karar olacağını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *