ANASAYFA arrow right Yaşam

İçişleri: Sokağa çıkma yasağı iddiaları doğru değil

İçişleri: Sokağa çıkma yasağı iddiaları doğru değil
YAYINLAMA: 22 Ekim 2020 / 16.33
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2020 / 16.33
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı,"Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi tamamen asılsızdır” dedi. Balıkesir ve Kastamonu’da iki yerleşim yerinde karantina ilan edildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebileceği" iddiasına ilişkin haberin doğru olmadığını söyledi.

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Reuters kaynaklı 'Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir' haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir."

Reuters iddiayı “üst düzey yetkili”ye dayandırmıştı

Reuters haber ajansı, “üst düzey bir yetkili”ye dayandırdığı haberinde Türkiye’de haftasonları sokağa çıkma yasakları ve yaşlılarla gençler için sokağa çıkma kısıtlamalarının gündeme gelebileceğini belirtmişti.

Reuters’ın haberinde, sürecin birkaç hafta takip edileceği ve ardından yeni kısıtlama kararları alınabileceği ifade edilmişti.

Ekonomik durumun zarar görmesinin istenmediğini belirten “yetkili”, uygulanabilecek kısıtlamaları Reuters’a şöyle sıralamıştı:

"Restoran ve tesislerin belirli saatlerde kapatılması; gençler ve 65 yaş üstündekiler için sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmesi ya da son adım olarak haftasonları sokağa çıkma yasakları… Kabine bunun üzerinde çalışıyor. Çok fazla beklemeden bazı adımlar göreceğiz.”

2 ilde karantina

Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesi Köylüköyü Mahallesi'nde ve Kastamonu'nun Seydiler ilçesine bağlı Çerçiler köyünde karantina uygulaması başlatıldı.

Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığına göre, Köylüköyü mahallesi ve Çerçiler köyünde artan vaka sayıları nedeniyle 14 gün karantina uygulanacak, giriş-çıkışlara izin verilmeyecek ve vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *