ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İçişleri Bakanı Çetiner: "Belediyelerin başarısızlıkları hükümete yüklenir”

İçişleri Bakanı Çetiner: "Belediyelerin başarısızlıkları hükümete yüklenir”
YAYINLAMA: 14 Ekim 2020 / 14.58
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2020 / 14.58

İçişleri Bakanı Selahattin Çetiner belediye sorunlarına ilişkin önemli konulara değinmiş, toplantının ana maksadının belediyelerin her biri için özel ve tümü için müşterek olan meseleleri ve ihtiyaçları tartışmak ve bunlardan önem ve öncelik arz edenleri tespit edip Bakanlar Kuruluna sunarak çare ve destek, bulabilmek imkanı aramaktır diye belirledi.

Belediye Başkanlarının başarı ve başarısızlıkları kamu oyunca hükümetlere de maledilir. Bu bakımdan hükümet, belediyelerin görev ve hizmetlerini yerine getirip getirmediklerini denetlemekten sorumludur.

Vatandaşı mahalli yaşayışında çaresiz bırakmamak, dertlerini dinlemek ve paylaşmak, onu hoşnut ve mutlu kılmak Belediye Başkanlarımızın başta gelen görevidir. Değerli başkanlar: İdareciliğin öngörme, tedbir, çare ve imkan bulma, yaratıcı olma sanatı olduğu bilinmektedir.

idareci için samimi ve tarafsız özeleştiri yapmak kendi kendini tenkit edebilmek, değerlendirmek çok faydalı ve gereklidir, yaratarken, bugün ne yaptım, hakiki manada yararlı olabildim mi? deyip muhasebe yapmak uykularımızı kaçırsa bile bizi yarına hazırlar. Tabir caizse kamçılar. Bunu yapmanızı tavsiye ederim.

Bu toplantının hepimiz ve illerimiz için faydalı neticeler vermesini diler, sizleri en iyi dileklerimle selamlarım” diye bitirmiş ve toplantıda Belediye yönünden önemli kararlar alınmıştır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *