ANASAYFA arrow right Yaşam

İçi boş bir adliye, adil olmayan bir işleyiş hiç kimseye mutluluk, huzur vermez

İçi boş bir adliye, adil olmayan bir işleyiş hiç kimseye mutluluk, huzur vermez
YAYINLAMA: 01 Eylül 2021 / 21.50
GÜNCELLEME: 01 Eylül 2021 / 22.02
“Adil yargılama sadece hakkaniyetli kararların çıkmasıyla bitmiyor. Aynı zamanda yargılamanın kısa sürece neticelendirilmesi gerekiyor”

Yeni adli yılın adil bir yıl olmasını isteyen Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. İskender Kahraman, “Çünkü yargı adil olmadığı sürece her yıl adli yıl açılışı yapılsa hiçbir anlamı yok. İçi boş bir adliye ve adil olmayan bir işleyiş hiçbir zaman hiç kimseye mutluluk, huzur vermez, adaleti de tesis etmez. Her zaman bu tür dilek ve temennilerde bulunduk. Yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

Hâkim ve savcı alımlarında liyakatin ön planda tutulması gerekiyor

Baro Başkan Adayı Kahraman, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Adil yargılama sadece hakkaniyetli kararların çıkmasıyla bitmiyor. Aynı zamanda yargılamanın kısa sürece neticelendirilmesi de adil yargılamanın bir parçasıdır. İnsanlar uzun yıllar mahkeme koridorlarında sürünürse çıkan kararların hiçbir önemi yoktur. Torpil ile yargı mensubu olursan, adil karar verme özgürlüğün olmaz. Hâkim ve savcı alımlarında liyakatin ön planda tutulması gerekiyor.”

15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında düzenlenen Adli Yıl Açılış töreninde İstiklal Marşı’nın okunmaması ve saygı duruşunun yapılmaması tepki çekti. Ayrıca pandemi nedeniyle törene avukatların yanı sıra hâkim ve savcılarında davet edilmediği öğrenildi.

Törende istiklal marşının okunmamasına ve saygı duruşunun yapılmamasına sert tepki gösteren Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. İskender Kahraman, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tüm yargı camiasından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Av. Kahraman, “Sabah törene gittiğimizde ve programı sorduğumuzda sadece çelenk konulacak cevabını aldık. Saygı ve istiklal marşı okunmadı, konuşma yapılmadı. Yeni adli yıl açılışının sönük geçmesi için tüm çaba sarf edilmiş. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, program ile ilgili ciddi bir hata yapmıştır, kabul edilmesi mümkün değil” dedi.  

Kahraman, “Tören Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize eder. Bir gün önce adli yıl açılış programı belli olur, Gaziantep Barosu tarafından SMS yoluyla avukatlara iletiriz. Ancak pandemi nedeniyle avukatlara mesaj atılmaması istenmiş. Katılan kişi sayısına bakıldığında adliyede ki hâkim savcı ve adliye personeline bilgi verilmediğini görmekteyiz. Törende istiklal marşı okunmadı, saygı duruşu yapılmadı, konuşma olmadı, sadece çelenk konuldu. İstiklal marşı bu ülkenin milli marşıdır. Adliyenin yüksek yargı mensuplarının düzenlediği bir törende istiklal marşının okunmaması ve saygı duruşunun yapılmaması kabul edilebilir bir durumda değil” açıklamasında bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *