ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Huzurlu Yaylası ve Yesemek turizme kazandırılacak

Huzurlu Yaylası ve Yesemek turizme kazandırılacak
YAYINLAMA: 07 Kasım 2022 / 15.52
GÜNCELLEME: 07 Kasım 2022 / 15.52
Ak Parti milletvekilleri dün Huzurlu Yaylası ve Yemesek’te incelemelerde bulundu. Huzurlu Yaylası ve Yesemek Açık Hava Müzesi’nin turizme kazandırılacağı açıklandı.

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Ahmet Uzer, Nurettin Aktaş, Mahmut Durdu, Ömer Abuşoğlu ve Mehmet Sarı, emniyet müdürü Ali Kalkan, AK Parti il başkanı Ökkeş Eruslu, daire ve şube müdürleri ile birlikte İslahiye ilçesi Tandır köyü yakınlarındaki Huzurlu Yaylası ve Yesemek Açık Hava Müzesi’ni gezerek, incelemelerde bulundu.

Huzurlu Yaylası ile Yesemek Açık Hava Müzesi’nin turizm açısından çok önemli iki önemli merkez olduğuna dikkat çekilirken, “Gaziantep, Sanayi ve ticareti büyük gelişme gösteren önemli bir kent. Ancak bu gelişme turizm alanında istenilen düzeyde değil. Ama turizmin geliştirilmesi için büyük bir potansiyele sahip. Huzurlu yayla turizm açısından çok cazip bir bölge. Yesemek’te kültür turizmi açısından çok önemli bir varlığımız. Valilik olarak bu bölgelerde altyapı çalışmalarını tamamlayarak, turizme kazandırmak istiyoruz” denildi.

Huzurlu yaylasına gelen turistlerin ihtiyacının karşılanması amacıyla 50 tonluk su deposu ile tuvalet yapıldığı belirtilirken, gelecek yıllarda, altyapı hizmetleri tamamlanarak bölgenin turistler için cazip hale getirileceği belirtilirken, geziye katılanlardan ak Parti Gaziantep milletvekili Mahmut Durdu, huzurlu yaylasında bulunan arazisini, futbol sahası yapılması için hibe etti.

Yesemek

İslahiye ilçesindeki Yesemek Açık Hava Müzesi, dünyada bilinen ilk ve tek açık hava heykel atölyesi olarak biliniyor.

Yesemek Açık Hava Müzesi’nde 300’ün üzerinde yontu taslağı bulunuyor. Bunlar Sfenksler, aslanlar, dağ tanrıları, karışık yaratıklar ve çeşitli mimari parçalardan oluşan zengin bir koleksiyon olarak değerlendiriliyor.

Araştırmalar, atölyenin bölgenin Hitit hakimiyetine girdiği ve imparator Suppilluma I zamanında, yani M.Ö. 1375-1335 tarihleri arasında işletmeye açıldığını ve yörenin yerel halkı, Hur’ların çalıştırdığını gösteriyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *