ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Huzur yaylası turizme kazandırıldı

Huzur yaylası turizme kazandırıldı
YAYINLAMA: 21 Kasım 2022 / 17.46
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2022 / 17.46
Yayla turizminin her geçen gün daha çok ilgi çektiğini ve insanların artık yaylalara çıkmak istediği söylendi.

Şahinbey Kaymakamı Ömer Karaman, İslahiye kaymakamı İlhan Uran, daire ve şube müdürleri ile birlikte İslahiye ilçesine bağlı Tandır Köyü yakınlarındaki Huzurlu Yaylası’nı gezerek incelemelerde bulundu.

Huzur yaylasının turizm açısından çok önemli bir merkez olduğunu ifade eden yetkililer, “Huzurlu yaylası, yayla turizmi açısından çok önemli bir bölge. İnsanlar, turizm de alternatif arıyor. Yaylalar, tatillerini en iyi şekilde dinlenerek geçirmek isteyenler için çok önemli yerler. Son yıllarda, yaylaların önemi daha da artıyor. Valilik olarak, bu önemli bölgeye yol, su, elektrik getirip, ihtiyaç duyulan tesisleri yaparak, turizme kazandırmak istiyoruz. Bu arada, Huzurlu yaylasının alternatif yolu olan Yağızla-Karagöz köyleri arasında yapımı devam eden ve yarım kalan yolu en kısa zamanda tamamlayıp, ulaşıma açmayı hedefliyoruz” diye açıklama yaptı.

Daha sonra, İslahiye il genel meclis Üyesi Yusuf Türkmen, geziye katılanlara yaylada ziyafet verdi ve Huzurlu yaylasını turizme kazandırmak için yoğun bir çalışma yapan vali Bilgin’e plaket verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *