ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümetle halkın arası Haziran’da bozulur

Hükümetle halkın arası Haziran’da bozulur
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2021 / 13.15
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2021 / 13.15
AKP ile CHP’nin birbirinden farkının olmadığını ileri süren ODP İl Başkanı Mehmet Küçükaslan, her iki partinin konulara bakış açısı ile bu durumun açıkça görüldüğünü iddia etti.

Küçükaslan seçimlere giderken özellikle IMF ve ulusal basın üzerinden pompalanan seçenek ve iktidarda bulunan siyasi partilerin 3,5 yıldır halkı yoksulluğa sürükleyen politikalar izlemesi sonucu bugünkü parlamentonun oluştuğunu söyledi. 3 Kasım’da seçmenin yandan fazlasının meclis dışında kaldığını, meclisin meşruluğunun tartışma konusu olduğunu açıkladı.

Küçükaslan, “1950’den bu yana halkın sırtında kambur olan eski ve daha eski meclis tablolarının silinmesi gelecek siyasi seçenekler açısından olumludur. Bazı tabular yıkıldı. Bugünkü meclis tablosuna bakıldığında Nereden Buldun Yasası’nı kaldıracaklarını açıklamalarıyla nasıl bir politika izleyeceklerini gösterdiler. Kedilerini oraya getirenlere karşı vefa borçlarını hükümetleri dönemi boyunca ödeyeceklerinin sinyalini verdiler. Uyumlu çalışma sinyali veren AKP’li ve CHP’liler birbirlerinden farklı olmadığını açıkça ortaya koyuyorlar” dedi.

Küçükaslan, AKP’li Abdullah Gül’ün, Birleşmiş Milletler’in Irak’a savaş ilan etmesi halinde Türkiye’nin bu savaşa katılabileceğini söylemesiyle bir başka niyetlerinin daha ortaya çıktığını belirterek, AK Parti’nin ABD’nin askeri, IMF’nin de memuru olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *