ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümetin enerji politikası insanlıkla bağdaşmıyor

Hükümetin enerji politikası insanlıkla bağdaşmıyor
YAYINLAMA: 13 Haziran 2021 / 17.23
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2021 / 17.23

Afşin Elbistan Termik Santrali’nin ünitelerinin durdurulmasına elektrik mühendisleri tepki gösterdi. Avrupa’nın en pahalı enerjisinin tüketmesine rağmen çok ucuza elektrik enerjisi üreten santrallerin kapatılmasının insanlıkla bağdaşmadığı ifade edildi. Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, Türkiye’de büyük bir enerji krizi yaşanıp, pahalı enerji tüketimi varken, mevcut santrallerin kapatılmasının vicdanla örtüşmediğini söyledi.

Son iki yıldan bu yana ülkenin büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu, krizde yaşam mücadelesi veren halkımıza pahalı enerji satmanın vicdansızlık olduğunu belirten Karabay, “Elektriği daha ucuza üreten santrallerimiz kapatılıyor. Hükümet yabancı ülkelerle doğalgaz anlaşması yaptı. Bu anlaşmayla alınan enerjinin ülkede tüketilmesi gerekiyor. Bunun için de mevcut yerli santrallerimizin tümü devre dışı bırakılıyor. Ülkeyi bu şekilde sömürge haline getiren, halka ıstırap çektirenler hangi yüzle yarın oy isteyecek? Dünyada böyle şey var mı? Kendi kaynaklarımızı kapatıyoruz, yapancılardan 2-3 kat daha pahalıya enerji alıp halkımıza satıyoruz bu insanlık mı? “diye tepki gösterdi.

Türkiye’deki enerji üretiminin yüzde 8’inin karşılandığı Elbistan Hidroelektrik Santrali’nin bir süredir yarı kapasitede çalıştığı, ancak geçtiğimiz günlerde santralin tüm ünitelerinin durdurulduğunu vurgulayan Karabay, tesisin kaderine terkedildiğini açıkladı. Karabay, Keban’da da aynı şekilde üretimin durdurulmasının ülkeyi yönetenlerin gerçek niyetlerinin çok açık şekilde gösterdiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *