ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümetin belirsiz politikası endişe verici

Hükümetin belirsiz politikası endişe verici
YAYINLAMA: 15 Eylül 2021 / 13.12
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2021 / 13.12
ABD’nin Irak’ta saldırı hazırlığını tamamlamasına rağmen Türkiye’nin halen bu konudaki tutumunu net olarak ortaya koyamadığını ve hiçbir hazırlığının olmadığını söyleyen CHP’li Atar, “Irak’ta saldırı Türkiye’yi direkt etkileyecektir.

Ekonomi çok büyük kayba uğrayacak. Fakat ülkemizi bu kadar yakından ilgilendirecek savaşa karşı hükümet nasıl bir tavır takınacağını, nasıl bir politika izleyeceğini kamuoyuna açıklamadı.

Gündemi hiç önceliği olmayan konularla işgal ediyorlar. Suni gündem yaratarak Türkiye’yi bekleyen savaş tehlikesine karşı nasıl koruyacaklarını gösteren bir politikaları yok. İlgisiz, hatta duyarsız bir politika sergileniyor, Savaşın yaratacağı can kaybı üzerinde hiç durulmazken, ekonomik kaybın hesabını yapıyorlar. Ancak onu bile sağlıklı yapamıyorlar. Bu kadar rezil, pasif ve tutarsız bir iktidar olamaz” dedi.

Hükümetin gidişatının iyi olmadığını ve ülke açısından endişe ve korkuları bir arada getirdiğini belirtin Atar, sözlerine şöyle devam etti: “ Burnumuzun dibinde savaş olacak, halen insanlarımız ne yapacak, nasıl korunacak, nasıl bir politika izlenecek, hükümet dahil hiçbir yetkilinin umurunda değil. Bu kadar ilgisizlik olamaz.”

Atar, hükümetin İhale Yasası’nı iptal etmek veya kendi müteahhitlerini yaratmak anlamında bir takım değişikliklere gitme çabasında olmasının da yakışıksız ve düşündürücü olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *