ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet özür dileme gayretinde

Hükümet özür dileme gayretinde
YAYINLAMA: 20 Eylül 2022 / 14.13
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2022 / 14.13
Özgürlük ve Dayanışma Partisi il başkanı Şahap Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında hükümetin Irak’a asker göndermek için yanlış bir arayış içerisinde olduğunu vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 1 Mart’ta Irak’a asker göndermeyi reddeden kararıyla, halkı rahatlattığını belirten Yıldırım, “Hükümet Irak’a asker göndermek için can atıyor. ABD’den 1 Mart için özür dileme gayreti içinde. Bu tavır halkın taleplerine ters düşmektedir. Irak’a müdahalenin gerekçelerinin ne olduğu artık dünya tarafından anlaşılmıştır. Sadece petrole yönelik bir saldırıdır. Hiçbir ülke emperyalist işgale ortak olmak istemeyip, asker göndermek istemiyor” dedi.

Komşu bir halka karşı işgal gücüne asker göndermek, Irak’ta işlenen insanlık suçuna ortak olmaktır diyen Yıldırım, “Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’ye uzun yıllardır sürecek bir bölgesel bataklığa sürüklemektedir. İşgal devletleri Irak da halkın direnişi ile karşı karşıyadır. Amerikan askerlerinde bunalım başlamıştır. Bunu gören Amerika kendi askerlerinin yerine ölecek asker arayışı içerisindedir. Ülkemizi gırtlağına kadar borç girdi amına sokanlardan, birkaç kuruş borç alıp, ülke yönetmek için, Irak’ta onların yerine ölmek için ABD’ye olarak göndermeye hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *