ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet, kirli ve yanlış işlerini kapatmak istiyor

Hükümet, kirli ve yanlış işlerini kapatmak istiyor
YAYINLAMA: 31 Aralık 2020 / 13.34
GÜNCELLEME: 31 Aralık 2020 / 13.34
Şartla Salıverme Yasası’nı çıkarmakta ısrarlı olan hükümetin art niyetli olduğunu söyleyen AK Parti İl Gençlik Kollan Başkanı Harun Çelik, “Kirli ve politik açıdan riskli gördükleri işleri, Anayasa Mahkemesi’ne temizletmek istiyorlar” dedi. Çelik, “Hükümet ülkeyi hiç hak etmediği noktaya getirmiştir” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin hükümete af yasasıyla ilgili gerekli düzenleme yapması için 6 ay süre verdiğini, ancak yasanın TBMM’de görüşülmesinin son güne bırakıldığını hatırlatan Çelik, yasanın bu şekilde çıkarılması konusunda hükümetin ciddi kastının söz konusu olduğunu açıkladı.

TBMM’nin hukuk hatası yapmasının mümkün olmadığını ileri süren Çelik ,“ Geriye bir tek şey kalıyor, hükümet kirli, yanlış ve politik açıdan riskli gördüğü işleri üstüne almayıp, bunları Anayasa Mahkemesi’ne temizletmek istiyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen, ancak hükümet tarafından aynen geri gönderilmesine karar verilen Şartla Salıverme Yasası’nın tam bir karmaşa olduğunu vurgulayan Çelik, “Gelişmeler üzüntü ve kaygı verici. Böyle bir kargaşanın, yerleşmiş bir hukuk sistemi olan ülkemizde yaşanılması utanç verici. Böyle bir olay, gelenekleri olmayan, ne yapacağını bilmeyen ülkelerde söz konusu olabilir. Hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında yaşanılanlar aslında bu hükümetin istifa etmesine yetecek bir olay” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sezer’in yasayı vetoda haklı olduğunu kaydeden Çelik, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Hükümet ülkeyi hak etmediği bir noktaya getirdi. Halk bu hükümete yeteri kadar zaman tanımış ve sabretmiştir. Ama hükümet hepsini de heba etmiştir. Artık hükümetin yapması gereken, bir an önce seçim karan almaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *