ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet kendi kendiyle çelişiyor

Hükümet kendi kendiyle çelişiyor
YAYINLAMA: 03 Ocak 2021 / 16.18
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2021 / 16.18
Hükümetin bir yandan mezarda emekliliği savunarak emeklilik yaşını yükselttiğini, diğer yandan da 30 yılı dolduranları resen emekliye ayıracağını belirten Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Kemal Kaya, hükümetin kendi kendisiyle çeliştiğini ifade etti.

Kaya, hazırlanan yasa tasarısı ile 30 yılını dolduran 30 bin memurun resen emekli edileceğini söylerken, “Askeri personel, polis, eğitim ve sağlık personeli, Adalet Bakanlığı personeli ve akademik personel dışında kalan memurlar resen emekli edilecek. Demek ki bu hükümet, Ş0 yılını dolduran memurlardan bir yarar gelmeyeceğini düşünüyor ve bu memurlardan bir beklentisi yok” dedi.

Hükümetin, emeklilik yaşını yüksek tutarak, mezarda emekliliği savunduğunu hatırlatan Kaya," Öncelikle emeklilerin gelir oranlarının artırılarak iyileştirilmesi gerekir. Bugün çalışan memur emekli olduğu zaman maaşı yüzde 50 oranında azalacak. Şu şartlarda geçineme-yen memur, aldığının yarısıyla nasıl geçinecek? Bu yasa tasarısı sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmıyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *