ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet kendi kendisiyle çelişiyor

Hükümet kendi kendisiyle çelişiyor
YAYINLAMA: 08 Şubat 2021 / 13.31
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2021 / 13.31
Yeni çıkarılan kademeli emeklilik yasasıyla emeklilik yaşının 58’e çıkarıldığını söyleyen Tek Gıda İş Sendikası Gaziantep Şubesi Başkanı İzzet Özcan, aynı hükümetin bu kez 50 yaşındaki insanları zorunlu emekliye ayırarak kendi kendisiyle çeliştiğine dikkat çekti.

Türkiye’de 20- 22 yaşlarında milyonlarca genç insanın asgari ücretin altında çalışmaya razı olduğu bir ortamda hiçbir işverenin 50-60 yaşındaki insanları yüksek ücrete çalıştırmak istemeyeceğini açıklayan Özcan, "Bugün resmi 5 milyon, gayri resmi 20 milyon civarında insan asgari ücretin bile altında ücretle çalışmaktadır. Ülkede büyük bir keyfilik var. İşverenler istedikleri işçileri sigortalı, istediklerini sigortasız çalıştırıyor. İnsanların yaşam güvencesi olan iş güvencesi tasarısı birkaç insanın dudakları arasından çıkacak sözlere bağlı” dedi.

Özcan, “Bu kadar keyfilik olmaz. Öncelikle insan hayatının önemi kavranmak" şeklinde konuştu. 57. Hükümetin 3 yıllık icraatlarına da değinerek, bu dönemin bankacıların hortumlarının, hayali ihracatçılarının vurgunlarının dönemi olarak görüldüğünü ifade eden Özcan, "TBMM, IMF'nin memuruymuş gibi davranıyor. IMF’den gelen emirlerle kanunlar çıkıyor. Kamu kuruluşları yok pahasına satılıyor. Türkiye’de tüm işler IMF’nin istekleri doğrultusunda gerçekleşiyor. 57. Hükümet döneminde işsizlik, vurgun, açlık ve sefaletten başka bir şey göremiyoruz. Vatandaşın siyasilere güveni kalmamış. Bu durum, ülke insanını umutsuzluğa ve yarınını görememe gibi bir duruma düşürdü. Erken seçimin de bir yarar sağlayacağını sanmıyorum. Partilerin tümünün programı aynı. Biri gitmiş diğeri gelmiş zihniyet değişmedikten sonra hiçbir yararı olmaz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *