ANASAYFA arrow right Dünya

Hükümet istifa edecek

Hükümet istifa edecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Medvedev, Putin'in yeni anayasa değişikliği için referandum talep etmesinin ardından, "Hükümetin tümüyle istifa etmesini
Medvedev, Putin'in yeni anayasa değişikliği için referandum talep etmesinin ardından, "Hükümetin tümüyle istifa etmesinin doğru olacağını düşünüyorum" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Federal Meclis konuşmasında yeni anayasa değişikliği için referandum talep etmesinin ardından Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, hükümetin tümüyle istifa edeceğini söyledi.
Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya hükümeti olarak Putin’e bu kararın uygulanması için gerekli tüm kararları alma imkanı sunmaları gerektiğini söyleyen Medvedev, "Bu koşullar dahilinde, Rusya Anayasası'nın 117. maddesi uyarınca hükümetin tümüyle istifa etmesinin doğru olacağını düşünüyorum" dedi.
Hükümet üyeleri ile bir araya gelen Putin ise konuyla ilgili olarak şunları dedi:
“Medvedev her zaman savunma kabiliyetimizi ve güvenliğimizi güçlendirme açısından da bu konularla ilgilendi. Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum ve ileride özellikle bu kategorideki konularla ilgilenmesini rica ettim. Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı görevinin oluşturulmasının da mümkün olduğu kanısındayım ve bunu en yakın zamanda yapacağım.”
Putin, Medvedev'in yeni oluşturulacak pozisyona gelmesi için yasada değişiklik yapılması gerekmesi halinde de bunu yapmaya hazır olduğunu kaydetti.
Rusya lideri, Medvedev ve bakanlardan yeni hükümet kurulana kadar mevcut görevlerine devam etmelerini de istedi.
Putin Federal Meclis konuşmasında ne dedi?
* Halk açık bir biçimde değişim istediğini söylüyor. İyiye doğru değişim hızı her yıl öyle büyümeli ki vatandaşlar için neticeleri hissedilir olsun.
* Ülkemizdeki doğum oranından memnun olmak mümkün değil. Rusya'nın kaderi ve gelecekte tarihin neresinde olacağı, demografiye bağlı.
* 2019'da enflasyon, beklenen yüzde 4 yerine yüzde 3 olarak gerçekleşti''Ülkemizin her bir yanında, vatandaşların sosyal açıdan mühim olan internet servislerine ücretsiz erişimi olmalı
* Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerine küresel savaş çıkması tehdidini tasfiye etme çağrısını yapıyorum
* Dünyanın beş nükleer gücü olarak gezegenimizde güvenliği sağlamakla yükümlüyüz. Rusya diyaloğa her daim açık
* Anayasada yapılacak düzenlemeler hakkında ülke çapında halk oylaması düzenlenmeli
* Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'ya, göreve gelecek başbakan, başbakan yardımcıları ve federal bakanlar hakkında belirleyici kararı verme hakkı verilmeli. Devlet Başkanı ise bunu veto etme hakkına sahip olmamalı. Bununla beraber Rusya güçlü bir devlet başkanlığı ülkesi olarak kalmalı. Devlet Başkanı başbakan ve bakanları görevden alma yetkisini ise korumalı. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *