ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet IMF programlarını noter memuru gibi uyguluyor

Hükümet IMF programlarını noter memuru gibi uyguluyor
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 20.07
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 20.07
Asgari ücrete yüzde 13 zam yapan siyasi iktidarın, akaryakıta 15 günde 4 kez zam yaparak mutfaktaki yangını sürdürdüğünü söyleyen Tüm-Bel Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Yusuf Şahinler, hükümetin IMF programlarını bir noter memuru gibi uygulamaya devam ettiğini ifade etti.

Şahinler, açlık sınırının 390 milyon lira olduğu bir ülkede, 163 milyon lira olan asgari ücretin 184 milyon liraya çıkarılmasının utanç verici olduğunu belirterek, “Bu asgari ücret değil, olsa olsa sefalet ücretidir. Bu ücreti atan bir işçi, ev kirası mı versin, elektrik su parası mı versin, yoksa çotuğunun çocuğunun karnını mı doyursun? Çalışanlara bu ücreti verenlerin hiç mi vicdanı sızlamıyor? Vatandaşını bu hale düşüren bu hükümet derhal istifa etmelidir. Onlar zaten vatandaşının ne halde olduğunu anlayamaz ki. Bugün bir milletvekili asgari ücretli bir işçinin yılda aldığını bir ayda alıyor. Elektrik ve su parası yok, ev kirası sorunu yok. Her şeyi bedava. Açlık nedir bilmiyorlar” dedi.

Şahinler, asgari ücrette 6 ayda bir artış olduğunu, ancak halkın yaşamını sürdürebilmesi için ihtiyacını karşılaması gereken ürünlere yağmur gibi zam yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Vatandaşına 6 ay için toplam yüzde 13 artış yapan hükümet, akaryakıt ve LPG’ye 15 günde 4 kez zam yaptı. Böyle bir anlayış otamaz. Zamla vatandaşının mili duygularıyla da oynandı. Dünya kupasında Türkiye’yi yan finale taşıyan milli takımımızın her maçından sonra zamlar yapıldı. Böyle bir anlayış otamaz. Vatandaşa yaptıkları zamların hesabını veremeyeceklerini düşündükleri için, milli duygularla oynamaya başladılar” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *