ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet havanda su dövüyor

Hükümet havanda su dövüyor
YAYINLAMA: 21 Şubat 2021 / 17.23
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2021 / 17.23

Türkiye’de ciddi bir hükümet krizi yaşandığını ve insanların önünü göremediğini belirten siyasiler, bu hükümetle AB’ye girme şansı olmadığım vurguladı. Erken seçim kararı alınarak ülkenin bu kaostan kurtarılması gerektiği ifade edildi. Türkiye’yi AB’ye sokacak partinin DYP olduğu görüşünü savunan eski il başkanı Cemal Altunbaş, mevcut hükümetin bunu başaramayacağını belirterek, hemen erken seçim karan alınması gerektiğini vurguladı. Altunbaş, ortada ciddi bir hükümet olmadığını belirtti.

Altunbaş, “Ortada ciddi bir hükümet boşluğu var. Hasta bir başbakanın sağlıklı karar vermesi mümkün değil. Hükümet kelimenin tam anlamıyla havan da su dövüyor. AB konusunda Avrupa’yı aldatamıyor, fakat halkı oyalıyor. Hükümetin bu konuda yapacak bir şeyi kalmadı. Çocuğa elma şekeri gösterir gibi AB’yi gösterip geri çekiyorlar. Hükümet ülkenin son 5 yılını çaldı. Ülkeyi ikinci dünya savaşı dönemine götürdü. İnsanlar aç ve işsiz. Gelir dağılımındaki adaletsizlik hızla artıyor. Aslında çoktan biten bu hükümet şimdi biraz daha zaman kazanmak için AB’yi ortaya atıyor. Sağlıksız bir insandan sağlıklı kararlar beklenmesi hayal olur.”

Seçim yapılarak güven tazelenmesinin şart olduğunu söyleyen Altunbaş, “Seçim yapılmalı. Hükümetin gözü kulağı tıkalı. Döviz piyasası yeniden yükselmeye başladı. Bunu da 1988 yılından beri her yıl yenilenen yeni bir krizin habercisi olarak görüyorum. Krizden kurtulmanın yolu ülkeyi güvenilir ellere teslim etmektir. Seçimden kaçınılması Türkiye’yi içinden çıkılamaz bir kaosa sürükler. Ülkenin geleceğini çalar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *