ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet gitsin

Hükümet gitsin
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkan Vekili İbrahim Buğur, hükümetten memnun olduklarını ifade ederken,
Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkan Vekili İbrahim Buğur, hükümetten memnun olduklarını ifade ederken, Refahyol Hükümeti’nin Esnaf ve sanatkara yeni haklar vermek bir tarafa, daha önce kazanılmış olan haklarını elinden aldığını açıkladı.
Buğur, “Hükümet çok verimsiz. Hiçbir çalışması yok. Bizim yıllardan beri esnaf ve sanatkarların şikayetini içeren, çıkması gereken kanunlarımız Türkiye büyük millet meclisindeki bekliyor. Bu beklemeler sonuç vermediği müddet içerisinde, esnaf ve sanatkarlar hangi hükümet, hangi partiler iktidar olursa olsun hiçbir zaman onlardan memnun olmayız bir an önce bizim isteklerimiz kanunlaşıp çıkmalı, işler düzenli bir mekanizma şeklinde yürümeli” dedi.

Refahyol hükümetinin devam etmesinden yana olmadıklarını belirten esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Buğur şöyle konuştu:
“Hükümetten memnun olmamamızın nedenleri açık ve seçiktir. Mesela mevcut hükümet faizleri düşürüyoruz diye propaganda yaptı. Ancak biz duyduk ki, gecelik repo faizlerini düşürmüşler. Bunun ardından bir de baktık ki, 1 Ocak 1997 tarihinden itibaren Küçük Sanayi Siteleri ’ne işyeri edindirme kredisi adı altında verilen sabit faizli krediler yüzde 100 katlanarak yüzde 40’a çıktı. Arkasından bir ay geçmeden Küçük Sanayi Sitelerine yapılan sosyal tesis ve idari binalar kredi kapsamı dışına çıkarıldı. Halbuki 56 yıl önce ihale yapılırken, bu binalarda da kredi kapsamına alınmıştı.

Hakkı vermişsin ama geri alıyorsun. Kim olursa olsun, bu haklarımızı gasp eden bu hükümetten memnun olamayız” Buğur, bu ortamda erken seçime gitmenin ekonomik açıdan yıkım olacağını vurgulayarak, “Bizim istediğimiz olabildiğince çok partili bir hükümetin kurulmasıdır. Türkiye daha bir buçuk yıl önce seçimden çıktı. Yeni bir seçimin ülke için yararlı olacağını düşünmüyoruz. Mevcut parlamento içinde çok partili bir hükümet kurulmasını istiyoruz. Kurulacak olan hükümeti Türkiye’nin acil sorunlarını çözecek ve ülkede huzuru sağlayacak bir yapıda olmalı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *