ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet gaflet içinde

Hükümet gaflet içinde
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 15.16
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 14.30
AK Parti’nin dış politikada teslimiyetçi bir tutum izlediğini, bu durumun uzun vadede Türkiye büyük zararlar verebileceğine dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, “Yetersiz ve deneyimsiz kadrolarına gelen bu hükümet, dış politika başta olmak üzere her konuda gaflet içinde” dedi.

Bölge güvenliğini ABD’ye emanet edemeyiz

AK Partinin ABD’ye karşı teslimiyetçi bir politika izlediğinin altını çizen Ayhan, İsrail ile olan ilişkileri de olumlu adımlar olarak değerlendirmediğini belirtirken, “Biz bir bölge ülkesiyiz. Komşularımızla münasebetlerimizi geliştirmemiz gerekir. Bölge güvenliği için gerekli olan tedbirleri almamız gerekir. Bölge güvenliğini Amerika emanet edemeyiz. Amerika’nın bölgede Irak’tan sonra nereye vuracağı belli değil. Kimleri nasıl tehdit ettiğini görüyoruz. Uluslararası toplumun da kabul edemeyeceği bu üsluba ve davranışa Türkiye’nin de net tavrını ortaya koyması lazım. Hükümetin yine bu kapsamda İsrail’e karşı tavizlerini de kabul etmiyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Ayhan, bölgede sadece 4 milyon İsrailli’nin olduğunu, 100 milyonlarca da Orta Doğu halkı bulunduğunu, Türkiye’nin asıl yapması gerekenin de Orta Doğu halkı ile ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye, bölgede dengeleyici olmalı

Türkiye’nin Orta Doğu’da dengeleyici bir unsur olması gerektiğine dikkat çeken Ayhan, “Türkiye’nin görevi, Amerika’nın ve batılı ülkelerin bölgeye dönük haksız tutumlarına karşı dengeleyici bir güç olarak İslam ülkeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmektir. Bu dayanışmanın olmaması bölgede bugün ki sıkıntıları ortaya koymuştur” dedi.

Millet daha da fakirleşiyor

Şu ana kadar hükümetin ekonomi alanında olumlu hiçbir icraatının olmadığına, mevcut politika ile halkın daha da fakirleştiğine dikkat çeken Ayhan, “Hükümetin içeride uyguladığı bir politika Ecevit hükümeti ile aynıdır. O programı uygulayan Ecevit hükümeti ve ortakları seçimde tavsiye oldu. Halkın ihtiyaçlarını dikkate almayan sadece IMF’nin talimatıyla Türkiye yöneten iktidarların sonunu gördük. Bir ayağı dış ticarette, bir ayağı hazinede bir ayağı devlet planlama da, bir ayağı maliyede. Bu politikalarla millet fakirleşıyor, işsizlik artıyor, geçim zorlaşıyor” diye konuştu.

Asıl hortumlama resmen yapılıyor

“Toplanan tüm vergiler faize gidiyor” diyen Ayhan, “Başbakan, biz hortumculuğun yolsuzluğun damarına girdik ilerliyoruz diyor. Dolayısıyla da bu söylemleriyle önünü görmediği anlaşılıyor. Aslını hortumlama resmen yapılıyor. Falan ihalede, falan barajda yolsuzluk var bunları halk zaten biliyor. Elbette ki bunların da üzerine gitmek lazım. Bunların yanında asıl büyük yolsuzluk resmi yolsuzluklar. Türkiye’de kanunla yapılan yolsuzluk var. Bu faizlerle AK Parti hükümeti uçuruma gidiyor. Nasıl bir ailenin tüm geliri banka faizleri ne gidiyorsa o aile batmaya mahkûmdur. Bir aile reisi gelirinin banka faizleri’ne gittiğini görünce tedbir alır. Çünkü sorumlulukları vardır. Ama hükümet, 365 milletvekili ile gelmesine rağmen bu işi beceremedi” şeklinde açıklama yaptı. Ayhan aynı gün Değişen Dünya ve Türkiye konulu bir de konferans verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *