ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet, dokunulmazlık konusunda samimi değil

Hükümet, dokunulmazlık konusunda samimi değil
YAYINLAMA: 22 Ağustos 2021 / 16.58
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2021 / 16.58
AKP’nin AB konusundaki çabasını olumlu karşıladıklarını söyleyen DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bolu, ancak demokratikleşme ve dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda hükümeti samimi görmediklerini açıkladı.

Türkiye’nin AB’ye girmekten başka bir çıkışının olmayacağını söyleyen Burhanettin Bolu bu konuda AKP’nin çabasını desteklediklerini ve olumlu bulduklarını belirtti. Demokratikleşme alanında acil olarak yapılması gereken düzenlemeler olduğunu, ancak bu konuda hükümetin seçim meydanlarında verdiği sözü yerine getirme gibi bir çabasını göremediklerini belirtti.

Bolu, “Demokrasi herkese lazım. Ancak AKP bu konuda samimi değil. Bol vaatlerle iktidara geldi. Ama şu ana kadar yapılan hiçbir şey yok. Dokunulmazlık konusunda CHP’de pek ısrarcı değil. Dokunulmazlığı kaldıracaklarına inanmıyorum” dedi.

Türbanı bilinçli olarak ön plana çıkartıyorlar Türban konusunun son zamanlarda bilerek gündeme getirildiğini kaydeden Bolu, Türkiye’nin önünde Kıbrıs başta olmak üzere çok önemli sorunlar bulunduğunu söyledi ve demokrasi her ne kadar kurallar rejimi olsa da insanların giyim ve kuşamlarına müdahale edilmesinin hoş olmadığını vurguladı. AKP iktidarının seçimlere kadar devam edebileceğini bildiren Bolu, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Siirt seçimlerinin iptal edilmesiyle milletvekili ve Başbakan olma yolunun açıldığını vurguladı.

DEHAP olarak 3 Kasım seçimlerinde bekledikleri oyu bulamadıklarını yineleyen Bolu, “Her ne kadar baskın bir seçim olsa da biz yönetici ve milletvekili düzeyindeki görevler olarak halka kendimizi anlatamadık. Seçmen bu konuda üzerine düşeni yaptı, ama biz yapamadık. Ayrıca milletvekili belirleme ve liste tespitleri de yine yapılan yanlışlar arasındaydı. AKP ve Genç Parti’de yeni, fakat onların seçmen kitlesi ile bizimki çok farklı olduğu gibi, onlar sırtını sermayeye dayamış durumda. Biz sırtımızı halka dayadık. Ancak eksiklerin tespiti, yanlışların giderilmesi için tüm teşkilatlar kendi içerisinde çalışma yapıyor. Bunları giderip tekrar seçime hazır bir parti olarak halkın karşısına çıkacağız. Daha önce seçime hazır bir parti değildik, zaten seçmen bunu bize söylüyordu” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *